Finale Youngster Cup voor Kukuk en KWPN’er Darc Horse

Kevin Staut had de twee kwalificaties van de Youngster Cup op Partner Pferd Leipzig al gewonnen. Vanmorgen kreeg hij met zijn achtjarige Vendome d’Anchat een springfout en moest hierdoor de overwinning aan Christian Kukuk laten. De stalruiter van Ludger Beerbaum kreeg de overwinning met de KWPN-merrie Darc Horse niet cadeau, want zijn baas was met Cool Down maar zeven honderdste langzamer.

In de eerste kwalificatie had Christian Kukuk al laten zien dat de KWPN-merrie Darc Horse (v. Douglas VDL) goed in vorm was, het paar werd tweede achter Kevin Staut en de Diamant de Semilly-ruin Vendome d’Anchat. In de finale moest Kukuk qua tijd weer zijn meerdere erkennen in de Fransman, maar de foutloze ronde bracht hem de overwinning.

Van de top van het klassement had Christian Ahlmann op de Zangersheide-hengst Clintrexo Z (v. Clintissimo Z) als eerste en snelle tijd van  25,81 seconden neergezet. Het werd uiteindelijk de vierde plaats. Eerst werd hij voorbij gestreefd door Henrik von Eckermann op de Rheinlander Cortina 212 (v. Contendro I) die foutloos was in 25,13 seconden.

Zeven honderdste

Ludger Beerbaum dook met Cool Down onder de 25 seconden en zette 24,77 neer op de Catoki-zoon. Direct daarna kwam zijn stalruiter Kukuk met de Douglas VDL-merrie in de ring. Met de scherpe gereden rit snoepte hij nog zeven honderdste van een seconde van zijn baas zijn tijd af. Het bleek het beste resultaat te zijn.

Balk

Door zijn twee eerdere overwinningen kwam Kevin Staut als laatste in de ring. Wederom ging de Fransman als een raket rond met de zoon van Diamant de Semilly. In 23,68 seconden snelde hij over de finish, maar het ging wel ten koste van een balk. Staut werd hierdoor twaalfde.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.