Ga naar hoofdinhoud

Fiontini en Revolution pakken zege in kwalificatie Deens kampioenschap

Revolution (v. Rocky Lee) - Foto: Helgstrand Dressage
Onder Andreas Helgstrand liep de vierjarige Revolution (v. Rocky Lee) naar bijna de maximale score. Ook in de kwalificatie bij de zevenjarigen was er ook een zege voor Helgstrand Dressage. Drievoudig wereldkampioene Fiontini (v. Fassbinder) liep met Severo Jurado Lopez naar de winnende score van 84,545%.

Bij de vierjarigen werd de top vier gedomineerd door Helgstrand Dressage. Met een score bestaande uit maar liefst drie tienen en twee 9,5-en was de overwinning met grote overtuiging voor Andreas Helgstrand en de bij het Hannover en DWB goedgekeurde hengst Revolution. Helgstrand kocht Revolution twee jaar geleden voor 1,2 miljoen op de keuring in Hannover.

Pearce en Wind

Op geruime afstand volgde de stalamazone van Helgstrand, Simone Pearce, op de tweede plaats. Pearce behaalde 8,94 punten met Zhaplin Langholt (v. Glock’s Zonik). De jury waardeerde de galop van deze Zonik-nazaat met maar liefst een 9,5. Pearce behaalde met haar andere troef, de bij Oldenburg goedgekeurde For Emotion (v. Foundation), 8,64 punten. Hiermee werd ze vierde nipt achter collega Søren Wind. Hij scoorde met Rock ‘n’ Roll (v. Rock Forever) 0,02 punten meer.

De vijfde plaats in het klassement was met 8,54 punten voor Daniel Bachmann Andersen, de stalruiter van Blue Hors, met de Blue Hors Zack-zoon Zampalo.

Fiontini

Niemand kon om Fiontini heen bij de kwalificatie bij de zevenjarigen. Onder Severo Jurado Lopez liep de merrie naar de winnende score van 84,545% (90,2 % voor de gangen en 78,889% voor de proef). De tweede plaats werd bezet door de bij het Oldenburger Verband goedgekeurde Full Moon 2 (v. Florencio) met Thomas Sigtenbjerggaard in het zadel. Kipling (v. Hofrat) en Anne Troensegaard waren in Ermelo afgelopen zomer ook al concurrenten van Fiontini en Lopez. Toen won de Hofrat-zoon het brons. Ook nu in de kwalificatie werd deze combinatie derde met 80,917%. De vierde plaats was voor Daniel Bachmann Andersen met Blue Hors Zee Me Blue (v. Blue Hors Zack). Deze combinatie werd vijfde afgelopen zomer op het Wereldkampioenschap.

Klik hier voor de uitslag van de vierjarigen en hier van de zevenjarigen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.