Ga naar hoofdinhoud

Fire Flash Toltien, Hurricane-s en Bandit GLN Z winnen in IJsselmuiden

In de laatste selectiewedstrijd van de GMB jonge springpaarden competitie in IJsselmuiden gingen vanavond Fire Flash Toltien (v. Corland), Hurricane-s (v. Indoctro) en Bandit GLN Z (v. Balou du Rouet) met de zege naar huis. Geen zeges voor de paarden van de VDL Stud, maar wel drie keer een klassering in de top drie.

Als eerste gingen de zes- en zevenjarige springpaarden van start. Met bijna twee seconden voorsprong wist de zevenjarige Fire Flash Toltien met Guido jan Schoemaker in het zadel de zesjarige Gacarla VDL (v. Arezzo VDL) voor te blijven en zo de zege van deze rubriek op haar naam te schrijven. Garcarla, de merrie van de VDL Stud, werd in deze laatste selectiewedstrijd voorgesteld door Maud Wiefferink. De merrie top drie werd compleet gemaakt in IJsselmuiden door Flower Power G (v. Ultimo) gereden door Wesley Mulder.

Klik hier voor de uitslag.

Vijfjarigen

Bij de vijfjarigen was Fred van Straten met zijn eigen fokproduct, de Indoctro-zoon Hurricane-s, de snelste in de barrage door te finishen in 37,19 seconden. Op minieme afstand volgde de merrie Happy Time (v. Phin Phin) met de uit Barchem afkomstige Thomas Arendsen Raedt in het zadel. Sjoerd Kommers had precies 38 seconden nodig om Hedrick VDL (v. Indoctro) foutloos door te barrage te sturen. Deze tijd was voldoende om als derde op te stellen in de prijsuitreiking.

Klik hier voor de uitslag.

Kommers weer op drie

Net als bij de vijfjarigen bemachtigde Sjoerd Kommers ook bij de vierjarigen de derde prijs. Kommers, die werkzaam is voor de VDL Stud, zadelde voor deze vierjarigenrubriek de Corland-dochter Isapardi VDL. Deze combinatie finishte in 81,57 seconden. In precies 81 seconden wist Henri Stegeman Ilvis (v. Elvis ter Putte) door het parcours te loodsen. Anne Bakker bewees dat je ook het parcours af kon leggen in minder dan 81 seconden. Zij finishte in slechts 78,68 seconden met Bandit GLN Z.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.