Ga naar hoofdinhoud

Flying Dutchman Adrie de Vries zet met drie overwinningen de toon

In het midden Adrie de Vries na de drie overwinningen
Het Dubai World Carnival werd donderdagavond gedomineerd door Adrie de Vries. Met maar liefst drie overwinning gaf Adrie de Vries zijn concurrenten met een knap staaltje finish-rijden het nakijken. De Vries won de Meydan Classic Trial met Top Score en schreef vervolgens de Jaguar F-Pace (met Krypton Factor) en de Range Rover handicap (met Salateen) op zijn naam.

Niet voor het eerst in zijn succesvolle jockey carriere won Adrie in de stalkleuren van Godolphin, de renstal van Sheikh Mohammed al Maktoum, en voor diens toptrainer Saeed bin Suroor. Adrie werd door hen geboekt om de eerste sprint race op gras over 1400 meter te rijden op de driejarige Top Score. Met nog 200 meter te gaan bleef De Vries één met zijn paard en tilde hem naar de overwinning in een zinderende finish in de met 100.000 dollar gedoteerde Meydan Classic Trial gesponsord door Jaguar XF.

Blijven prikkelen

Met nog 200 meter te gaan bleef De Vries één met zijn paard en tilde hem naar de overwinning in een zinderende finish in de met 100.000 dollar gedoteerde Meydan Classic Trial gesponsord door Jaguar XF. “Ik dacht toch nog dat ik werd geklopt,” aldus De Vries. “Top Score heeft koerservaring en is een vechter maar
ondanks dat heb ik er flink aan moeten werken om hem tot aan de finishlijn te blijven prikkelen.”

En nóg​ twee overwinningen

De Vries ging nog even door en boekte de volgende overwinning die avond! Hij won de met de 125 duizend dollar gedoteerde Jaguar F-Pace over 1200 meter op gras op Krypton Factor voor trainer Fawzi Nass, een goede vriend van Adrie. Krypton Factor vierde zijn grootste overwinning in de Groep 1 Golden Shaheen tijdens de Dubai World Cup Day in 2012. De Vries. “Je moet dit paard het gevoel geven dat hij verantwoordelijk is voor wat er gebeurt. Op die manier heb ik hem in de koers gereden en het werkte.”

Vervolgens won De Vries de met $ 175.000,00 gedoteerde Range Rover handicap over 1400 meter gras met Salateen. De Vries: “Salateen is een heel moeilijk koerspaard en houdt er van om op hoog tempo te racen. Trainer David O’Meara heeft het paard veel koerservaring laten opdoen en ik heb naar de video’s van de koersen van Salateen in Engeland gekeken om de beste tactiek voor de race er uit te filteren en dat werkte prima.”

Kijk hier naar de winnende race van Adrie de Vries met Top Score.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.