Ga naar hoofdinhoud

Foundation wint tweede kwalificatie Nürnberger Burg-Pokal

De negenjarige Foundation (v. Fidertanz) won zojuist in Mannheim de tweede kwalificatiewedstrijd voor de Nürnberger Burg-Pokal met Matthias Alexander Rath. Gisteren stond de Hannoveraanse hengst van Paul Schockemöhle in de inloopproef ook al vooraan en vandaag voegde het duo daar een unanieme zege aan toe. Drievoudig Wereldkampioen Sezuan (v. Blue Hors Zack) kwam onder Dorothee Schneider, net als gisteren, uit op de derde plaats.

Foundation liet opnieuw zien over een ijzersterke draftour te beschikken en kreeg meerdere negens op zijn protocol voor drafonderdelen. Het eindtotaal van  77.366%, bijna vier procent meer dan gisteren, leverde het duo de unanieme zege op.

Dezelfde top drie

De top drie in deze kwalificatieproef was hetzelfde als gisteren in de inloopproef. Helen Langehanenberg en de achtjarige merrie Brisbane FE (v. Belissimo M) kwamen op een totaal uit van 75.780%. Brisbane eindigde in de eerste kwalificatiewedstrijd vorige week in Hagen ook op de tweede plaats en verbeterde haar score ten opzichte van gisteren met bijna twee procent. Sezuan en Schneider hadden net als gisteren te kampen met storingen in de wisselseries en kwamen uit op 73.122%. Het paar kreeg opnieuw hoge cijfers voor de draftour.

Zeventig procent

Nicole Casper was met Birkhof’s Don Röschen FBW het vierde en laatste paar met een score van boven de zeventig procent. Casper liet de achtjarige merrie van Don Diamond naar een resultaat lopen van 71.585% en eindigde daarmee net als gisteren op de vierde plaats.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.