Ga naar hoofdinhoud

Four Legends verder onder Stephanie Kooijman

Exclusief
Four Legends. Foto: Melanie Brevink
Stephanie Kooijman is de nieuwe stalamazone van Judy de Winter en daarmee ook de nieuwe amazone van de KWPN-hengst Four Legends. Dit maakte Judy de Winter zojuist bekend.

Na de aankoop op de EDS/KWPN-veiling, afgelopen zomer, werd Philip van Ommen de nieuwe ruiter van de hengst die door Marieke van der Putten werd opgeleid. Van Ommen was de stalruiter van Judy de Winter, wier klant Vincent Chen 605.000 euro betaalde voor de zoon van Wynton uit de stam van Bretton Woods en Chagall.

Geen topvorm

Het eerste optreden van Philip van Ommen met Four Legends in de KWPN-hengstencompetitie leidde vorige week in Ermelo wel tot winst, maar de hengst was niet in topvorm.

“Voor Philip en mij was Four Legends echt de kers op de taart van alles wat we samen tot stand hadden gebracht”, aldus Judy de Winter. “Maar uiteindelijk heeft het toch niet zo mogen zijn en is de samenwerking met Philip sinds de aankoop van Four Legends bergafwaarts gegaan.”

Aan de slag

Van Ommen is nu dus vertrokken als stalruiter van Judy de Winter en vandaag is Stephanie Kooijman voor het eerst bij De Winter aan de slag gegaan. “Ze heeft Four Legends net gereden, het zag er geweldig uit”, vertelt De Winter. “Ik heb Stephanie laten zien met wat voor een paarden ze te maken krijgt. In principe is alles wat hier op stal staat uiteindelijk voor de verkoop, daar leven we nu eenmaal van. Maar Four Legends blijft. De eigenaar legt er geen enkele druk op, we gaan rustig aan de slag richting het hoogste niveau.”

Topamazone

“Ik ben ontzettend blij met de komst van Stephanie Kooijman. Een echte topamazone met een hele professionele instelling.”

De nieuwe combinatie Stephanie Kooijman-Four Legends is op zaterdag 17 december aanstaande te bewonderen op de hengstencompetitie in De Peelbergen, Kronenberg.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.