Freese vooraan, Werth met Anne Beth tweede

Petra van Esch, hier met Fido Dido. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Isabel Freese versloeg zojuist in de Grand Prix op de VR Classics in Neumünster die andere Isabell. Met Anne Beth moest Isabell Werth zich tevreden stellen met de tweede plaats. Bij haar internationale Grand Pix-debuut was er een keurige tiende plaats weggelegd voor Petra van Esch met het eigen fokproduct Fido Dido.

Voor eigenaar Paul Schockmöhle reed de Noorse amazone Isabel Freese de Samarant-zoon Sam’s As naar 72 procent en de overwinning. Sam’s As is de halfbroer van het internationale LT-paard Serpico (v. Sir Donnerhall) van de Finse Tuija Tuominen.

Anne Beth

Het verschil met Isabell Werth en Anne Beth bedroeg slechts 0,2 procent. Jurylid Marietta Almasy zag beide combinaties op de eerste plaats, Evi Eisenhardt had een voorkeur voor Isabell Werth en Christof Umbach gaf wat meer punten aan Isabel Freese.

Zus van Cover Story

Anne Beth werd als jong paard gereden door Emmelie Scholtens, die met de volle zus van de KWPN-kampioen Cover Story onder meer vierde werd in de Pavo Cup. Later kwam Anne Beth onder het zadel van Diederik van Silfhout, die de merrie uitbracht in de Lichte Tour.

Tegenwoordig is Anne Beth in bezit van topvoetballer Thomas Müller en diens vrouw Lisa.

GP-debuut

Petra van Esch benutte het concours in Neumünster om Fido Dido zijn Grand Prix-debuut te laten beleven. De grote Florencio-zoon kwam uit op 66.167, goed voor de tiende plaats.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
2 reacties op Freese vooraan, Werth met Anne Beth tweede
  1. 1

    Het was een CDN en geen CDI wedstrijd. Dus nationaal

  2. 2

    Dank voor je correctie, het bericht is aangepast.