Ga naar hoofdinhoud

Frisse Verdades naar bijna 80% in WB Grand Prix

Laura Graves met Verdades Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Sinds Aken vorig jaar was Laura Graves niet meer in de ring geweest met Verdades. Gisteravond vierde het paar hun rentree met een klinkende overwinning in de Grand Prix voor de wereldbeker in Wellington. De score van 80% werd net niet gehaald (79.63%) omdat de zoon van Florett As even aangaloppeerde voor het laatste halt. "Hij overreageerde op mijn beenhulp", verklaarde Graves, de zestienjarige KWPN'er was vol energie.

Maar Laura Graves was blij met het optreden van haar Verdades. “Na zes maanden kon ik zo weer verder waar ik gebleven was.” Het paar werd unaniem eerste met 79.63%. Over de hakkel aan het einde van de proef zei Graves: “Didi werd op de laatste middellijn zo heet dat ik hem probeerde wat meer te sluiten, maar hij reageerde niet. Toen ik hem met m’n spoor om meer reactie vroeg, tja…..ik wou dat ik het niet gedaan had.”

Tinne Vilhelmson tweede

Achter Laura Graves werd Tinne Vilhelmson Silfvén tweede met Paridon Magi (v. Don Primero). Het Zweedse koppel kwam uit op 75.087%. Shelly Francis kreeg voor haar proef met Danilo (v. De Niro) 73.87% en werd derde.

Top vijf

De top vijf werd volgemaakt door Ashley Holzer met Havanna 145 (v. Hochadel) en haar voormalige landgenote  Brittany Fraser uit Canada die de dertienjarige Tango-dochter All In onder het zadel had.

3* Grand Prix

In de 3* Grand Prix ging de overwinning naar Adrienne Lyle op de Sandro Hit-zoon Salvino met 74.543%. Shelly Francis pakte de tweede plaats met Doktor (v. Diamond Hit), 72.413%, voor Megan Lane op de KWPN’er Caravella (v. Contango), 71.783%.

Kijk hier naar de winnende rit van Laura Graves en Verdades.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron persbericht

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.