Ga naar hoofdinhoud

Funnells Sandman 7 niet naar Rio

Begin deze maand kwam Pippa Funnell met haar hoop voor Rio, Sandman 7, ten val tijdens de cross van de Withingon Manor Horse Trials in Oxfordshire. Pippa verbleef enkele dagen ter observatie in het ziekenhuis en met Sandman leek het in eerste instantie goed te gaan. Toch blijkt nu dat de 10-jarige ruin een blessure heeft overgehouden aan de val waardoor Sandman definitief niet mee kan naar de Olympische Spelen in Rio. 

“Hij heeft zijn wervels in zijn nek gekneusd en heeft nu 2 maanden stalrust”, legt Funnell uit. “Ik heb geen plannen met hem voor de rest van het seizoen, we moeten gewoon afwachten hoe het straks met hem gaat. Ik vind het erg verdrietig maar hij is jong en verder is hij gezond”.

De combinatie won met het Britse team de zilveren medaille op het EK in Blair Castle vorig jaar en finishte individueel op de achtste plek.

Funnell kwam twee weken geleden weer voor het eerst in actie op een wedstrijd en lijkt geen angst over te hebben gehouden aan de val: “Ik was niet bewusteloos dus kan me nog alles herinneren. Sandman vergiste zich op die dikke oxer en probeerde het te ‘bouncen’. Het aanrijden was goed. Ik reed niet te hard, niet te zacht, we waren perfect in balans, hij sprong geweldig en het volgende moment vielen we. Ook nu nog zou ik zo’n hindernis op exact dezelfde wijze aanrijden”.

Hoop voor Rio

Funnell geeft te kennen dat ze zich nu richt op de 11-jarige Billy the Biz om zich daarmee te kwalificeren voor de Spelen in Rio. Op 8-jarige leeftijd maakte deze ruin zijn cross debuut. Een week voor de val van Funnell won ze met hem de CCI3* wedstrijd van Ballindenisk.

“Hij ging mee naar die wedstrijd om geselecteerd te worden voor Rio. Hij mag dan wel geen ervaring hebben in zijn jongere jaren maar hij maakt fantastische sprongen vooruit en weet zich goed te redden in het springparcours in de meest moeilijk omstandigheden. Daarnaast scoort hij nu al soms beter in de dressuur dan Sandman. Een aantal combinaties voor het team voor Rio liggen voor de hand maar aan de andere kant zijn er ook nog genoeg kansen voor de andere op te vullen plekken, dus ik ga door en focus mij op Rio”.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Horse&Hound

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.