Ga naar hoofdinhoud

Gal en Glock’s Zonik naar ruim 77% in kür op muziek

Update
Edward Gal en Glock's Zonik Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
In de driesterren Grand Prix kür op muziek op CHIO Rotterdam stuurde Edward Gal de Blue Hors Zack-zoon Glock's Zonik naar 77,45%, waarmee de combinatie de rubriek overtuigend won. Plaats twee werd opgeëist door Daniëlle Heijkoop en Siro.

De imponerende, pas negenjarige Glock’s Zonik was in de Grand Prix van gisteren nog goed voor een tweede plaats. Gal en de Deens gefokte hengst begonnen aan de kür met een sterke piaffe- en passagetour en een opvallend drafgedeelte, waarin vooral de uitgestrekte draf een hoogtepunt was.

Spanning

In de galoptour traden een aantal fouten op die de score wat drukten. Bij het aangalopperen stond de zwarte hengst niet goed aan de hulpen en beide pirouetten verliepen niet optimaal. Dit was mede te wijten aan wat spanning.

Er waren meerdere paarden die last hadden van spanning wegens harde wind en het publiek dat dicht op de ring zat.

Heijkoop en Van der Meer aan elkaar gewaagd

De proef van Daniëlle Heijkoop en de Gribaldi-zoon Siro, die weer in topvorm lijkt te verkeren, was goed voor 74,075%. De amazone werd op de hielen gezeten door Patrick van der Meer, die met Zippo (v. Rousseau) een sympathiek gereden proef neerzette. In de laatste lijn kreeg de combinatie een storing bij het uitrijden van de piaffe.

Blij

Jeanette Haazen kwam na afloop van haar kür met een brede glimlach de ring uit. De amazone reed met de Abanos-zoon Dabanos D’O4 72,210% bij elkaar, wat haar op een vierde plaats bracht. Daarmee bleef ze net voor op de Spaanse Morgan Barbançon en Sir Donnerhall II (v. Sandro Hit).

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.