Ga naar hoofdinhoud

Geen ernstige blessure voor FRH Butts Avedon

Andreas Dibowski met FRH Butts Avedon
Andreas Dibowski met FRH Butts Avedon Foto: Lynn van Woudenbergh/ www.arnd.nl
In het afsluitende springparcours van het CCI4* in het Duitse Luhmühlen dit weekend kwam Andreas Dibowski bijna ten val met zijn paard FRH Butts Avedon. Met de struikelpartij in de driesprong raakte het paard licht geblesseerd en Dibo stopte direct het parcours. Bij nader onderzoek blijkt de blessure niet ernstig, schreef de Duitse ruiter op zijn Facebook-pagina.

Dibowski stond met zijn Heraldik-zoon Butts Avedon op een mooie zesde plaats na de cross van de 4*-wedstrijd in Luhmühlen. Maar door een misstap in de driesprong van het springparcours moest Dibo zijn goede klassering prijsgeven.

‘Vielen op onze neuzen’

“In de landing van de insprong van de driesprong bleef FRH Butts Avedon met de teen van zijn rechter voorhoef in het zand steken en wij vielen op onze neuzen”, schreef Andreas Dibowski op Facebook. “De super brave Ave krabbelde overeind en probeerde zelfs de volgende sprong te nemen. Ik merkte direct dat hij zich bij deze actie pijn gedaan had en stopte direct de rit.”

Paar dagen rust

De dierenarts van Andreas Dibowski kon bij nader onderzoek niet iets ernstigs vinden en het paard kan na een paar dagen rust weer de training hervatten. Dibowski staat op de longlist van het Duitse team voor het EK in Strzegom die van 17 tot 20 augustus worden gehouden.

Bron Reiter Revue/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.