Ga naar hoofdinhoud

Geen medailles op EK eventing voor junioren

Foto Lonneke Ruesink
Nederland is als zevende geëindigd bij het Europees Kampioenschap Eventing voor junioren in het Poolse Bialy Bór. In het afsluitende onderdeel, het springen, hoefde het team van bondscoach Jan van Beek slechts 4 strafpunten aan het team totaal toe te voegen. Hierdoor werden er weer drie plaatsen goed gemaakt in de eindklassering.

Beste Nederlandse deelneemster is Angela Kollee met 3 Times a Lady. Zij verzamelde 4 strafpunten in het springparcours, hetgeen een top tien klassering in de weg stond. Kollee eindigde uiteindelijk op plaats 15 en wordt direct gevolgd door Caressa Versteeg met Daimler, die eveneens een balk uit de lepels tikte. De drie overige teamleden reden een mooie nul ronde. Gerdine Frens was net buiten de tijd, hetgeen haar 2 strafpunten opleverde.

De landwedstrijd werd zoals verwacht met afstand gewonnen door Duitsland. Het zilver ging naar Frankrijk en brons was er voor Groot Brittannië. In het individueel klassement ging de winst naar de Duitse Johanna Zantop met FBW Santana’s Boy. Victor Levecque (FRA) pakte met Phunambule des Auges het zilver en het brons was er voor Hanna Knüppel (GER) met Carismo 22.

Klik hier voor de uitslag van het EK.

Bron KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.