Ga naar hoofdinhoud

Geert-Jan Raateland: ‘Voor de eerste keer super tevreden ‘

Geert-Jan Raateland met Painted. Foto: Quillemette Kraaikamp
Geert-Jan Raateland maakte vandaag een geslaagd debuut met de zevenjarige hengst Painted RDH, die net als zijn Lichte Tour-paard Don Bravour een zoon is van Painted Black. Op de Subtopwedstrijd in Kootwijk reed het duo één proef in het ZZ-Zwaar en eindigde met een score van 66,00% als tweede. Britney Schut stuurde What's up (v. Wie Weltmeyer) met 66,64% en 66,43% twee keer naar de overwinning.

“In de training thuis gaat het best wel goed en we zijn met één proef begonnen om te kijken hoe het zou gaan. De proef was nog niet 100 procent bevestigd maar voor de eerste keer ben ik super tevreden”, vertelt Geert-Jan Raateland over zijn debuut met Painted.

Jonge hengst

Volgens Raateland zaten er nog genoeg kleine dingetjes in de proef. “Zo hadden we een slinger op de AC-lijn, een mislukte wissel en het achterwaarts was scheef. We kwamen goed door de series en pirouettes en Painted gedroeg zich super goed voor zo’n jonge hengst.”

Fijne Painted Black

Raateland vond de in Oldenburg gefokte Painted tweeënhalf jaar geleden in Duitsland. “Don Bravour is zo’n fijne Painted Black, daar wilde ik er nog wel een van hebben”, lacht de ruiter. “Met Painted was het liefde op het eerste gezicht en toen ik er op ging zitten wist ik gelijk: dit is hem!”

Duits paspoort

Vorig jaar reed Raateland de zwarte hengst op een aantal WK-selectiewedstrijden. “Dat was om wat ervaring op te doen want door zijn Duitse paspoort kon ik niet voor Nederland op het WK rijden. Het afgelopen jaar hebben we thuis door getraind. Inmiddels doet hij het begin van de piaffe en passage en ik denk dat hij heel veel potentie heeft voor de toekomst.”

Klein hartje

“Hij is een echt mannetje: een grote mond met een klein hartje”, vervolgt de ruiter. “Verder heeft hij een super karakter en is heel werkwillig. We hebben verder nog niks op de planning maar ik denk dat we dit seizoen wat gewone wedstrijden in het ZZ-Zwaar rijden om te wennen en dan in het indoorseizoen gaan knallen.”

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.