Ga naar hoofdinhoud

‘Gelukkig ging hij niet aan de hol’

Update uitslagen
Jeffrey Heijstek won zondag met Bucks (v. Van the Man) het ZZ-Zwaar in Oud-Gastel. Als eerste starter noteerde hij ruim 66%, waar de overige deelnemers dus niet voorbij kwamen. Denise van den Dries pakte met overmacht de overwinning in de Intermédiaire I.

“Gelukkig ging hij niet aan de hol”, grapt Heijstek na afloop.
“Een maand geleden pakte hij, in de wissels, nog het bit tussen de tanden en ging hij er echt heel hard vandoor. De wissels zijn nog steeds niet mooi en de series nog moeilijk, maar er vandoor gaan deed hij nu gelukkig niet.”

1.86m

Heijstek rijdt de 1.86m metende Bucks sinds april vorig jaar voor een lesklant.
“Zij reed Z1 met hem, maar dat ging niet. Ik ben hem toen voor haar gaan rijden en heb hem een aantal keer Z1 gestart. Hij won alle selecties, maar we mochten niet mee doen aan de regiokampioenschappen in het Z1, omdat ik met twee paarden Zware Tour heb gereden. Toen ben ik hem ZZ-Licht gaan starten en met tien winstpunten zijn we over gegaan naar het ZZ-Zwaar.”

Grote vriend

“De bedoeling was eerst dus om hem te rijden voor mijn lesklant om haar op weg te helpen. Dat gaat inmiddels heel goed, dus dat is super leuk. Ondertussen was ik echt aan het genieten van hem en ben ik hem blijven rijden. Het is misschien niet het meest spectaculaire paard, maar hij doet zo onwijs zijn best. Hij is echt mijn grote vriend. Het is iedere dag een plezier om hem te rijden.”

Over de verdere planning vertelt hij verder: “De wissels moeten dus nog wel echt beter, maar hij kan hele mooie pirouettes draaien en de piaffe lijkt ook al goed. Ik denk dat hij straks ook wel netjes Grand Prix gaat lopen. We zien wel hoever we komen.”

Puzzelen

Denise van den Dries had haar handen vol aan haar paard De Vito (v. Oscar), maar schreef desondanks de Intermédiaire I op haar naam met 65,46%.
“Het is soms een beetje puzzelen met hem”, steekt Van den Dries van wal. “Met losrijden bouwt hij al heel veel spanning op, omdat hij andere paarden eng vindt. Ik weet niet hoe dat komt, want er is nooit iets gebeurt, maar het is wel lastig. In binnenbanen vindt hij het ook altijd spannend, dus het is iedere keer weer zoeken naar een punt waarop je de spanning kunt afvloeien.”

Hij kan alles

“Nu was hij ook gespannen in de proef en had ik verschillende schrikmomentjes, alleen waren deze gelukkig niet in de oefeningen, maar er tussen. We gaan fijn zo door oefenen en weer vaker binnen starten. De oefeningen is het probleem niet, want hij kan alles.”

Plaats twee was hier voor Judith-Evers van Loon. Zij noteerde met de door haar zelf gefokte United-nakomeling Beaumonde 60,86%.

Bekijk hier de complete uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.