Ga naar hoofdinhoud

Gerrie de Crom stopt als teamhoefsmid

De teamhoefsmid van de senioren teams springen, dressuur en eventing, Gerrie de Crom, heeft aangegeven te willen stoppen. De functie, die hij bij de KNHS bekleedt, is voor De Crom niet langer te combineren met zijn eigen werkzaamheden.

De Crom was sinds 2011 verbonden aan de Nederlandse senioren teams springen, dressuur en eventing die van start gingen op internationale kampioenschappen. Het vakmanschap en de humor van De Crom werd daarbij hoog gewaardeerd.

WEG en Olympische Spelen

Met de World Equestrian Games in 2018 en de Olympische Spelen in 2020 in het vooruitzicht heeft De Crom besloten te stoppen. Voor deze evenementen zou hij ruim drie weken zijn eigen praktijk achter moeten laten en dat blijkt niet meer haalbaar. De Crom heeft zelf een grote klantenkring en is ook regelmatig in het buitenland actief om hoefsmeden de geheimen van het vak te leren.

Opvolging

De KNHS en alle betrokken ruiters, grooms, coaches, eigenaren en paarden zijn Gerrie veel dank verschuldigd voor zijn inzet. Over de invulling van de opvolging van Gerrie de Crom zal later meer bekend worden.

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.