Ga naar hoofdinhoud

Ginus-dochter naar hoogste dagscore IBOP Sonnega

Foto Lonneke Ruesink
Bij de IBOP in Sonnega scoorden vandaag twee springpaarden boven de 80 punten. De hoogste dagscore van 86 punten was voor de Ginus-dochter First Buresco  Bij de dressuurpaarden kwam een Davino V.O.D.-dochter tot de hoogste score. Zij scoorde 79 punten en bleef daarmee net onder de 80 puntengrens.

Met een 9,5 voor de reflexen en een negen voor de instelling viel First Buresco erg positief op. Ze is gefokt uit een elite sport-merrie U-Bresco, een dochter van Untouchable Z. First Buresco, die zelf ook al het elitepredikaat voert, is in eigendom van N. Smit uit Hoge Hexel en A.J.W. Smit uit Mildam. Marriët Hoekstra stelde de merrie voor.

Ialba VDL, die ook nog steeds in eigendom is van VDL Stud, liep 81 punten bij elkaar. De Arezzo VDL-dochter uit een stermerrie van Zavall kreeg het hoogste cijfer, een negen, voor haar reflexen. Verder kreeg ze een heel rijtje achten, met uitzondering van de rijdbaarheid/bewerkbaarheid, wat een zeven opleverde.

Sander Naber stelde de Dallas VDL-dochter Icarla voor. Ze viel op met haar goede vermogen, instelling en rijdbaarheid/bewerkbaarheid, waarvoor ze ook verdiend 8,5-en kreeg. De merrie, die in eigendom is van B.M.J. Oude Lashof, kwam uit op 79,5 punten.

Dressuurpaarden

In de dressuurrichting waren het vooral Indiana Jones (v. Davino V.O.D.) en de Dream Boy-dochter Indira die opvielen. Beide merries werden gereden door Maria Brouwer.

Indiana Jones beschikt over een hele fijne drafreprise (8,5) met een mooie houding en balans. Met ook nog een fijne instelling lijkt het een heel compleet dressuurpaard. De stap leverde met een zeven het minst hoge cijfer op. Het totaal kwam uit op 79 punten. De keurmerrie van T. Tolner uit Hooghalen is drachtig van Franklin.

Eén punt minder was er voor Indira. De merrie uit een Johnson-moeder kreeg 7,5-en voor de stap en galop en scoorde voor de rest allemaal achten. Ze is in eigendom van Jan Brouwer Sporthorses B.V.

Voor Ivory (v. Voice) waren er 76 punten. Met 75 punten slaagde ook Helena (v. Charmeur).

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.