Ga naar hoofdinhoud

Glamourdale teruggetrokken uit WK-selectie

Glamourdale (v. Lord Leatherdale), hier in de hengstencompetitie Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Glamourdale (v. Lord Leatherdale) was met Charlotte Fry goed op weg naar een WK-ticket, nadat hij gisteren in de eerste kwalificatie (gedeeld) vierde werd met 81,6%. Na zijn optreden vertoonde hij lichte koliekverschijnselen en kreeg hij van de dierenarts een pijnstiller toegediend. "Gevolg hiervan is dat Glamourdale een aantal dagen positief zal zijn, dus is besloten om hem terug te trekken voor de finaleproef op zaterdag", schrijft Van Olst Horses op hun website

“Inmiddels maakt Glamourdale het weer goed en zullen er ongetwijfeld nog veel momenten gaan komen waar de veelbelovende combinatie hun kwaliteiten kan laten zien”, aldus Van Olst.

Imponerende draf en galop

Glamourdale imponeerde gisteren in draf en galop, maar verloor flink wat punten op zijn matige stap (draf 8,6/stap 6,8/galop 9,2/submission 8/aanleg 8,2). Zijn uitvallen maakt de baan vrij voor onder andere Gaudi Vita met Joyce Heutink en Genua TC met Jeanine Nieuwenhuis, die in de eerste kwalificatie als 6e en 7e werden geplaatst.

In totaal mag Nederland zes paarden per jaargang afvaardigen naar het WK. De beste zes paarden van de finale worden dus geselecteerd, waarbij de zowel de scores uit de proef van gisteren als de finaleproef die morgen wordt verreden tellen.

Lees ook:

Finale WK-selectie zesjarigen: 87% voor Governor-STR en Adelinde Cornelissen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.