Ga naar hoofdinhoud

Glasten Krapels voorlopig aan de zijlijn

Archieffoto Glasten Krapels. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Pech voor Glasten Krapels. De para-dressuurruiter is gister onfortuinlijk van zijn paard gevallen en heeft zijn been op twee plaatsen gebroken. Krapels was bezig aan een goed wedstrijdseizoen maar is nu voor ten minste acht weken uitgeschakeld.

Glasten Krapels was sinds april, na geruime tijd van afwezigheid, weet te zien in de wedstrijdring. De leerling van Coby van Baalen maakte met Wisconti een prima debuut door de Wolkenstein II-ruin naar de eerste en tweede plaats in Grade III te rijden. Op het CPEDI3* in Roosendaal behaalde het duo afgelopen weekend een score van 66,404% en de tiende plaats in de landenproef. De individuele proef resulteerde in de elfde plaats met 66,423%.

De ruiter behaalde eerder al vele succesen in de paradressuur. Hij heeft drie Nederlandse titels op zijn naam staan en won eenmaal het brons. Ook nam hij deel aan de Wereldruiterspelen in Kentucky in 2010 waar hij individueel vierde en vijfde werd.

“Nu zeven dagen goed rust houden en dan terug voor een foto! Dan kijken de artsen of ik niet geopereerd moet worden! Dat wil ik niet dus ik hou me zeven dagen stil”, vertelt Glasten Kraspels.

Bron: Horses/Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.