Ga naar hoofdinhoud

Glorieuze overwinning voor Jody van Gerwen in GP Jumping Peel & Maas

Jody van Gerwen en Tantalus. Foto: Digishots
In een ongelofelijk spannende barrage bemachtigde Jody van Gerwen vanavond de overwinning in de Hunland Grote Prijs van Jumping Peel & Maas. De amazone stuurde haar gretig springende Namelus R- zoon  met een bloedsnelle eindsprint naar de winst in het 1.40m parcours. Ze verwees met haar rit Petronella Anderson naar de tweede plaats, gevolgd door Mathijs van Asten.

Van de 46 deelnemers bleven er elf over voor de barrage. In het parcours over zes hindernissen viel in de laatste lijn naar de oxer de meeste tijd te winnen.  Waar collega ruiters Michel Hendrix en Eric Jr. van der Vleuten door hun snelheid in die laatste lijn op de oxer een balk kregen, wist Jody van Gerwen de palen in de lepels te houden.

Tantalus voelde in het basisparcours al goed aan, toen wist ik dat ik er in de barrage vol voor kon gaan. Ik weet dat ik een snel paard heb, maar dan moet alles nog wel blijven liggen”, aldus een glunderende Jody. Petronella Anderson stond lange tijd aan de leiding, maar met Star la Tuiliere had ze uiteindelijk 1.77 seconden te veel op de klok. Mathijs van Asten liet nergens een seconde liggen, maar wist met Aysatti niet verder te komen dan de derde plaats.

Verder reden Loewie Joppen, Aniek Poels en Noelle van der Velde een foutloze barrage. Michel Hendrix en Eric Jr. van der Vleuten waren zonder de balk op de laatste oxer tweede en derde geweest, maar moesten nu genoegen nemen met de zevende en achtste plaats.

Jody van Gerwen en Tantalus

Klik hier voor de volledige uitslagenlijst.

Bron: persbericht Jumping Peel & Maas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.