Ga naar hoofdinhoud

Gouden dressuurpony Golden Girl neemt afscheid

Archieffoto Semmieke Rothenberger
De familie Rothenberger heeft besloten hun succesvolle pony Golden Girl niet meer aan een ander kind te geven. De veertienjarige merrie kan van haar pensioen gaan genieten op Gestüt Erlenhof.

Golden Girl bracht Semmieke Rothenberger haar eerste gouden medaille op de Europese kampioenschappen voor pony’s in Fontainebleau in 2012. Als driejarige kocht Adrie Gordijn, grootvader van de kinderen Rothenberger, de nu veertienjarige merrie op de Westfaalse rijponyveiling voor het sensationele bedrag van 70.000 euro. Eerst was zijn kleindochter Antoinette te Riele zeer succesvol met de merrie voordat ze in 2011 naar Duitsland verhuisde. Te Riele won onder meer goud en zilver met de dochter van FS Don’t Worry op het EK in Bishop Burton.

In het seizoen 2105 had de familie Rothenberger Goldi uitgeleend aan de familie Linsenhoff. Ook dochter Liselotte Marie was bijna onverslaanbaar op de palomino.

Afscheid

Golden Girl is weer terug op Gestüt Erlenhof. Semmieke Rothenberger schrijft op de familiewebsite: “Na lang overleg hebben we, helaas, moeten besluiten om Goldi uit de sport terug te trekken. Sommigen zullen zich afvragen waarom ‘helaas’? De reden is dat ik Goldi een afscheid wil geven die ze verdient door haar buitengewone karakter en alles wat ze in de sport voor me betekend heeft. Ik had gewenst dat er nog meer successen in de sport voor haar zouden komen, maar dat zit er niet meer in. Het is zoals het is, en dat is goed zo.”

Waarom de Rothenbergers moesten besluiten Goldi terug te trekken is niet bekend en daar spreekt Semmieke zich niet over uit op de website.

Lees hier de brief die Semmieke Rothenberger op de site schreef aan haar pony.

Bron St.Georg/Website familie Rothenberger/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.