Ga naar hoofdinhoud

Gouden Paralympiër Janeiro 6 met pensioen

De Britse Paralympische amazone Sophie Christiansen heeft haar Janeiro 6 met pensioen gestuurd. Met de nu twintigjarige ruin sloot de amazone alle internationale deelnames af met een plek in de top drie. Op de Paralympische Spelen van Londen, in 2012, beleefde de combinatie hun sportieve hoogtepunt na het winnen van goud in de kür op muziek. 

Voordat Christiansen in 2011 de teugels overnam, liep de bruine onder het zadel bij Michael Eilberg. In 2008 werd de combinatie gehuldigd als Brits kampioen.

Reservepaard pakt goud

Janeiro kwam bij de amazone op stal als reservepaard voor de Spelen van London. Haar toenmalige nummer 1-paard moest zij voor de strijd terugtrekken waardoor haar jongste aanwinst de honneurs moest waarnemen. Met individueel en teamgoud pakte die beslissing goed uit.

Een jaar later voegde de combinatie daar drie gouden medailles aan toe, dit keer op de Europese kampioenschappen. In 2014, op de Wereldkampioenschappen, pakte het duo individueel en teamgoud en sloten zij het kampioenschap af met een zilveren medaille in de kür op muziek.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Horse and Hound

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.