Ga naar hoofdinhoud

Governor voorlopig aan kop in WK-selectie 5-jarigen

Update
Het is nog wachten totdat Severo Jurado Lopez vanavond om 18.00 uur de baan betreedt met Grand Galaxy Win voordat we met zekerheid kunnen zeggen wie de finale van de WK-selectie voor 5-jarige dressuurpaarden op naam schrijft. Voorlopig gaat Governor met Adelinde Cornelissen na een ijzersterke rit aan de leiding. 

Lopez zit nog op het CHIO in Aken in de hoop zich te selecteren voor de Spelen van Rio, vandaar dat hij niet eerder dan vanavond in Ermelo met de Apache-zoon in de baan verschijnt en ook pas daarna de definitieve uitslag bekend wordt gemaakt.

De beste zes combinaties van vandaag verdienen een ticket voor het WK jonge dressuurpaarden dat over twee weken in Ermelo verreden wordt. Voor Governor, onder het zadel van Adelinde Cornelissen, lijkt niets meer hem daarvoor in de weg te staan. De Totilas-nakomeling kreeg een topscore van 89.400% voor zijn optreden en ontving voor zijn draf een 9.2. Voor de galop en algemeen beeld kon het jury-corps bestaande uit Adriaan Hamoen en Jeanette Wolfs ook negens kwijt. Voorlopig gaat de hengst daarmee aan de leiding.

Pavo-winnares bij de 4-jarigen van vorig jaar, Guadeloupe-Beau met Kim van der Velden in het zadel, verdiende 87.200% voor hun optreden en staat daarmee op een voorlopige gedeelde tweede plek. De merrie blonk uit in haar stap waarvoor ze een 9.3 ontving. Maar ook de draf werd met een 9.1 hoog beoordeeld.

Great Lady TC onder Jeanine Nieuwenhuis scoorde exact hetzelfde percentage als Guadeloupe-Beau en kreeg een negen voor haar draf. Voor haar dus ook een voorlopige gedeelde tweede plek.

De bij het KWPN-goedgekeurde hengst Glamourdale staat voorlopig vierde. Met Benjamin Maljaars scoorde de hengst 84.200%. Alleen de draf werd met een 7.8 beoordeeld terwijl de overige onderdelen dikke achten opleverde.

De overige twee combinaties die nog in de race zijn voor een ticket voor het WK zijn: Gunner KS met Dana van Lierop die nu op een vijfde plek staat, en Gamante D met Jennifer Sekreve op plek zes.

Vanmiddag vindt tevens de veterinaire keuring plaats waardoor ook daardoor nog verschuivingen in het klassement kunnen optreden.

Vanavond wordt de definitieve afvaardiging voor het WK bekend gemaakt.

Bekijk hieronder een video van Cornelissen en Governor tijdens de halve finale van de WK-selectie afgelopen donderdag:

ClipMyHorse is het hele weekend in Ermelo en doet live verslag van de wedstrijden. Klik hier voor de livestream.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

2 reacties op “Governor voorlopig aan kop in WK-selectie 5-jarigen

  • callin

    Ik lees elders dat het niet meer mogelijk is op video’s van dressuurcombinaties te reageren. Aangezien hier wel een reactieveld staat, even een test. Hopelijk is dit zometeen gewoon te lezen en valt het met de censuur wel mee. 😀

  • Elisa Willemsen

    Mooi beeld geeft Governor, ik zie de elasticiteit en het gouden draadje terug waarmee hij voor mij als 2.5 jarige een enorme indruk maakte op de eerste bezichtiging.

Reacties zijn uitgeschakeld.