Ga naar hoofdinhoud

GP München voor Kristina Sprehe, Van der Meer zesde

Kristina Sprehe met Desperados. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Twee Duitse amazones domineerden vanavond de Grand Prix op het CDI5* van München. De overwinning ging naar Kristina Sprehe met Desperados FRH, die door vier van de vijf juryleden op de eerste plaats werd gezet. De combinatie verwees daarmee Jessica von Bredow-Werndl met Unee BB naar de tweede plaats. 

Kristina Sprehe reed de De Niro-zoon naar een gemiddelde score van 76,520 procent en bevestigde daarmee haar goede vorm. In april boekte het duo ook al diverse overwinningen in Hagen, mede waardoor ze nu in de top vijf van de wereldranglijst staan.

Von Bredow-Werndl kwam met Unee BB tot een score van 75,740 procent en werd daarmee tweede, ruim voor de Amerikaan Steffen Peters met Legolas 92. Peters stelde zich met zijn score van 73,620% nadrukkelijk kandidaat voor het team dat deze zomer de Verenigde Staten mag vertegenwoordigen op de Pan American Games. De wedstrijd in München is één van de observatiewedstrijden waarop bondscoach Robert Dover zijn teamkeuze zal baseren.

Patrik Kittel reed Watermill Scandic H.B.C. naar de vierde plek met 72,460 procent en Ulla Salzgeber stuurde Herzruf’s Erbe naar 71,780%, hetgeen goed was voor de vijfde prijs.

Patrick van de Meer was de enige vertegenwoordiger van Nederland in deze kwalificatiewedstrijd voor de WDM. Met de Lancet-zoon Uzzo kwam hij tot 71,020 procent, een score die genoeg bleek voor de zesde plaats.

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.