Ga naar hoofdinhoud

Grand Prix van Knokke in Mexicaanse handen

Vanavond werd de 3* Grand Prix in Knokke gewonnen door de Mexicaan Santiago Lambre op het KWPN fokproduct Johnny Boy. De combinatie toonde vormbehoud na de zege in de 2* GP van Ciekocinko eind mei. De Duitsers Christopher Kläsener op de KWPN'er Zippit en Marc Bettinger met de Oldenburger-hengst Balouzino werden tweede en derde. Er kwamen geen Nederlanders aan de start.

Slechts vijf combinaties konden het basisparcours foutloos overwinnen. Santiago Lambre ging in de barrage als eerste van start en zette met de zoon van Johnny Boy II een goede foutloze ronde neer in 40.19 seconden. Johnny Boy werd tot en met 1,60 m-niveau opgeleid door Nederlander Maikel van Mierlo. En kam twee jaar geleden onder het zadel van Lambre.

De drie ruiters die volgden kregen alle drie fouten in de dubbelsprong. Marc Bettinger was met Balouzino (v. Baloubet du Rouet) de snelste 4-fouter. De talentvolle Deen Emil Hallundbaek kreeg met de Oklund-zoon Allstar ook een balk. Hallundbaek heeft sinds mei van dit jaar Allstar onder het zadel, de broers Schou reden de 11-jarige hiervoor. De Slowaak Bronislav Chudyba kreeg met Extasy III twee balken in de dubbelsprong.

De laatste in de barrage, Christopher Kläsener uit Duitsland, kon met Zippit net niet de tijd van Lambre verbeteren. Hij klokte 41.04 seconden met de 12-jarige zoon van Berlin. Zippit heeft hij nog niet lang onder het zadel, in januari debuteerde Kläsener met hem in Zuidbroek. Zippit stamt uit de bekende merrie Dominka (v. Zeus) waarmee Carolein Lancaster Grand Prix mee sprong.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.