Ga naar hoofdinhoud

Grand Prix-startbewijs voor Vai Bruntink en Chardonnay

Op de Subtopwedstrijd in Zuidwolde maakte Vai Bruntink haar langverwachte Intermediaire II-debuut met de tienjarige Chardonnay. Ze sloot dit af met 64,47% waarmee de de overwinning in de wacht sleepte. De Jazz-nazaat Kalshoven's Zalsa & Jazz debuteerde onder Nicky Snijder eveneens op dit niveau en behaalde 63,88%.

Vai Bruntink was erg te spreken over het Intermediaire II-debuut van de Winningmood-zoon. “Vorige week op het Nederlands kampioenschap was het gevoel super goed, maar hadden we een paar rot fouten”, begint de amazone haar verhaal. “Daarna hebben we maar gezegd: ‘we proberen het gewoon’. Tot vorige week stond dit dus nog niet op de planning, maar we waren wel echt uitgereden in de Lichte Tour.”

Opstijgen

“We kregen 7,5-en voor de piaffe, maar in de passage mag hij nog wat meer afdruk hebben. In de eners kwam hij in het begin net iets teveel terug waarna een fout ontstond. Al met al hadden we dus dingen die nog beter konden, maar in de laatste uitgestrekte draf had ik echt het gevoel dat ik opsteeg”, is Bruntink enthousiast.

Het debuut in de Grand Prix staat nog niet op de planning. “Dit nu eerst maar wat verder uitbouwen en hij heeft nu wel een weekje rust verdiend. Wij zijn dan ook in Dubai om les te geven.” Met de Vivaldi-zoon Engel D’Ottie eindigde ze op plaats twee in de Prix St. Georges. “Engel is nog wat groen op dit niveau en ik blijf hem nog flexibel starten in de ZZ-Zwaar. Hij heeft nog wat tijd nodig om in de galoptour meer kracht te ontwikkelen,” aldus Bruntink.

Succes voor Annemieke Vincourt

In de gecombineerde Prix St. Georges/Intermediaire I-rubriek stuurde Annemiek Vincourt de merrie Diede Dini (v. Spielberg) naar de hoogste dagscore van 66,25%. De amazone reed eveneens haar eerste Grand Prix met de veertienjarige Krack C-zoon Kansas C, maar behaalde net geen winst. Kansas C had langere tijd te kampen met blessureleed. “We hebben niks te verliezen”, aldus Vincourt.

De Grand Prix werd gewonnen door Anouk Noordman en de merrie Zeronica (v. Talos), die als enige boven de 60%-grens uitkwam.

ZZ-Zwaar-debutante Lin Chi-Chun naar winst

Echte topscores bleven uit in beide ZZ-Zwaar-groepen. In de eerste groep stuurde de pas veertienjarige debutante Lin Chi-Chun, een leerlinge van Vincourt, de Weltino-zoon Alaska DVB tweemaal naar het oranje lint met scores van 62,29% en 63,43%. Ina Beuving mocht met de Doris Day Sollenburg (v. Uphill) een tweede en derde prijs in ontvangst nemen.

In de tweede groep stuurde Jacintha Hemmen haar schimmel Burghgraef (v. Don Schufro) met 64,07% naar het beste resultaat. Ferdy Kersten was het meest succesvol in de tweede proef. Met de Voltaire-zoon Casino Royale reed de ruiter, die zich nu gaat voorbereiden op de Prix St. Georges, 63,36% bij elkaar.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.