Ga naar hoofdinhoud

Greeve en Eurohill’s Africa weer tweede

Michael Greeve hier met Whitney BB Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Cassio Rivetti won gisterenavond de Yacht Prijs, een parcours over 1,50 meter met barrage. Michael Greeve werd, net als afgelopen vrijdag in het 1,45 meter, tweede met de gretige Eurohill’s Africa.


Na een eerste ronde waarin velen moeite hadden om foutloos te blijven, mochten er uiteindelijk 9 combinaties door naar de barrage. Vooral de relatief simpel ogende stijlsprong nummer 7 was voor velen een struikelblok. Ook in de tweede van de driesprong, sprong 8b, vlogen de balken eraf.

Als eerste barrage-deelneemster reed de Belgische amazone Zoe Conter zeer sterk. Met vosmerrie Soory De L’hallali was ze foutloos in 34,64 seconden wat later goed bleek voor een derde plaats.

Nederlander Michael Greeve reed een sterke rit in 34,61 seconden maar moest helaas de nog snellere Rivetti met Chataga voor laten gaan. Hij was slechts een fractie sneller: 34,57 seconden.
Hiermee verwees hij Greeve, wederom, naar de tweede plaats.

Achter Zoe Conter eindigde De Slowaak Bronislav Chudyba met Quinsy op de vierde plaats. Hij reed de barrage foutloos in 35,62 seconden. Vijfde werd Jur Vrieling met de goed springende VDL Glasgow v/h Merelsnest in 34,40 seconden maar met helaas 1 balk. De zesde plaats was voor routinier John Whitaker met de sympathieke schimmelruin Echo of Light. Hij reed met 4 strafpunten in 35,82 seconden rond.

Klik hier voor de uitslagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.