Ga naar hoofdinhoud

Grote namen afwezig op Duits kampioenschap

De grote namen van de Duitse springsport blijven afwezig op het Duitse kampioenschap in Balve aankomend weekend. In datzelfde weekend neemt Otto Becker, de Duitse bondscoach, Ludger Beerbaum, Marcus Ehning, Hans-Dieter Dreher, Janne Meyer en David Will mee naar de FEI Furussiya Nations Cup in Sankt Gallen en rijdt een handvol andere toppers op de Athina Onassis Horse Show in St. Tropez. In de dressuur staan de toppers wel op de startlijst. Balve geldt als een belangrijk selectiemoment voor de Olympische Spelen. 

Christian Ahlmann, Daniel Deusser,  Marco Kutscher en Meredith Michaels-Beerbaum staan op de startlijst de vijfsterrenwedstrijd in St. Tropez. Vorig jaar reed een groot deel van deze ruiters ook niet op het Duitse kampioensschap. Toen ging de zege bij de heren naar de B-kaderruiter Denis Nielsen met Cashmoaker DSP. De 26-jarige ruiter komt ook dit jaar in Balve aan de start. Dat geldt ook voor de titelverdedigster bij de dames, Evi Bengtsson – de echtgenote van Olympisch kampioen Rolf-Göran Bengtsson. Vorig jaar won ze – toen nog met haar meisjesnaam Penzlin – met de merrie La Pasion de Caballo Ulika.

In de dressuur wordt de strijd in Balve wel tussen de toppers geleverd. Balve geldt als een belangrijk selectiemoment voor de Olympische Spelen in Rio. “De Duitse kampioenschappen in Balve zijn een selectiemoment voor de Olympische Spelen en daarnaast selecteren we hier ook de ruiters voor de landenwedstrijd in Aken. Na Aken maken we de uiteindelijke beslissing”, zegt bondscoach Monica Theodorescu.

Volgens Theodorescu wordt het spannend. “In de top ligt de kwaliteit heel dicht bij elkaar. Het is bijzonder om in een Olympisch jaar zoveel goede combinaties te hebben.” In Balve vechten onder andere Isabell Werth, Kristina Bröring-Sprehe, Sönke Rothenberger, Dorothee Schneider en Jessica von Bredow-Werndl om een plek in het Olympische team.

De Duitse kampioenschappen in Balve wordt op 4 juni live uitgezonden op WDR om 15.30 uur. Op 5 juni heeft WDR weer een live-uitzending om 15.45 uur. De Duitse kampioenschappen zijn geheel te volgen via Clipmyhorse.tv.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/FN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.