Ga naar hoofdinhoud

Grote Prijs Oliva Nova voor Pius Schwizer en Chidame Z

Pius Schwizer, hier met Electric Z Foto: Frederic Chehu / www.arnd.nl
De Spring Mediterranean Equestrian Tour II in Oliva Nova sloot gisteren af met een CSI3* Grote Prijs die ten prooi viel aan Pius Schwizer. Met Chidame Z (v. Chippendale Z) was hij de sterkste deelnemer aan het parcours over 1,50 meter.

Van de 57 deelnemers wisten vijftien combinaties door te dringen in de barrage, waarin de strijd vooral gevoerd werd door de top drie.

Top drie

Schwizer kwam met de tienjarige merrie Chidame Z foutloos rond in een tijd van 43,23 seconden, goed genoeg voor de eerste plaats. De Belg Hendrik Denutte deed nog een goede poging maar moest genoegen nemen met de tweede plaats. Met Don Flamenco vd Kranenburg (v. Flamenco de Semilly) kwam hij foutloos rond in 43,30 seconden.

Alberto Zorzi werd nipt derde met Contanga 3 (v. Catoki). Hij reed een foutloze barragerit in 43,33 seconden.

Vierde en vijfde

De vierde plaats was voor Simon Delestre met Filou Carlo Zimequest (v. Coronas) en vijfde werd Maelle Martin met Carreau of Greenhill Z (v. Clintissimo Z).

Bijzonder karakter

Schwizer: “Chidame Z is fantastisch op het Spring MET en heeft twaalf rondes inclusief barrages zonder fouten gesprongen. Ze is bijna altijd foutloos. (…) Ik heb haar nu twee jaar en ze heeft best een bijzonder karakter maar een ongelooflijk bereik.”

De Spring Mediterranean Tour neemt een korte pauze en zal verder gaan vanaf 13 maart.

Klik hier voor de uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Worldofshowjumping

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.