Ga naar hoofdinhoud

Grote Prijs de Peelbergen biedt plaats voor nieuwkomers

Wederom won er een buitenlandse ruiter voor het eerst in zijn carrière een CSI2* Grote Prijs op CSI de Peelbergen. Deze maal ging de eer naar de Fransman Simon Lorrain. Met Quavaroti Val Fleuri (v. Quidam’s Rubin) wist de 34-jarige ruiter de leiding over te nemen van Duitser Gerrit Nieberg. Angelica Augustsson Zanotelli vervulde de derde plaats met van de Emma (v. van de Vivaldi).

In de basisproef van de 1.45m Grote Prijs kwamen al niet veel Nederlandse kanshebbers aan de start. En zij die meereden sneuvelden net als velen in de laatste lijn waarin de driesprong met de opvolgende plankensteil voor veel vallend hout zorgde. De beste prestatie van het thuisfront kwam van Eric van der Vleuten die met Carthino Z-telg Casantos spijtig genoeg een tijdfout in de basisproef op moest tekenen en daarmee niet verder kwam dan de vijftiende plaats. De veertien ruiters die de teller wel op nul hielden kwamen vervolgens retour.

Als eerste starter gaf de zoon van Olympiër Lars Nieberg, Gerrit, blijk van kunnen met Quibelle de La Coeur. De negenjarige Quincy Jones-merrie werd dit weekend voor het eerst internationaal  uitgebracht en tekende direct op voor een mooi resultaat. “Stiekem baal ik ervan dat ik eraf gereden ben. Helemaal door de een na laatste combinatie, maar ik ben blij zat met het optreden van dit paard. Er stond een pittige basisproef voor een twee-ster GP, het was zeker geen weggevertje. Ik had gedacht als zesde of zevende te eindigen, want voor mijn gevoel ging ik niet heel snel. Dan is een tweede plaats uiteindelijk ook heel mooi”, aldus de runner-up.

Simon Lorrain die Nieberg zijn tijd met 0.33 seconden verbeterde presteerde het hele CSI in Kronenberg noemenswaardig. “Ik rijd dit paard al zeven jaar, sinds hij vijf jaar oud is. Ik ken hem door en door”, vertelt de Fransman die samen met zijn familie in het noordoosten van Frankrijk een pension en sportstal runt. Zo’n beetje alle paarden die ik mee had liepen steeds in de prijzen. De proeven lenen zich hier voor wendbare en vlugge beestjes en die had ik nou net bij me. Een top afsluiting van een top georganiseerd concours”.

De snelste tijd kwam niet verbazingwekkend op naam van de uiteindelijke nummer zes, Annabel Shields. Met ruim drie seconden minder op de teller had de succesvolle Britse amazone tijd over, maar de Nederlands gefokte Wet Wet Wet (v. Mr. Blue) nam richting de laatste hindernis een loopje en de ophouding die volgde had een jammerlijke balk tot gevolg. De vierde plaats ging naar de Canadese ruiter Ben Asselin, gevolgd door de Duitse Barbara Steurer-Collee.

Klik hier voor volledige uitslagen.

Bron: persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.