Ga naar hoofdinhoud

Glamourdale en Grand Galaxy Win ondanks verkeerde proeven naar finale

Grand Galaxy Win met Severo Jurado Lopez. Foto: Melanie Brevink
In de vanmorgen verreden halve finale KNHS-Pavo WK-selectie Jonge Dressuurpaarden zijn de beste elf ruiters geplaatst voor de finale selectie op zaterdag. In deze finaleronde mogen in totaal dertien vijfjarigen van start. Aan kop gaat de merrie Guadeloupe-Beau (v. Bordeaux), gereden door Kim van der Velden.

De KWPN-hengsten Governor (v. Totilas) onder Adelinde Cornelissen, Gunner KS (v. Belissimo M) met Dana van Lierop in het zadel en Guardian S (v. Moorland’s Bodyguard) met Kim Koolen volgden. De top tien bestond verder uit Gamante D (v. Contango) met Jennifer Sekreve, Great Lady Tc (v. Bretton Woods) onder Jeanine Nieuwenhuis, Glamour (v. Charmeur) met Demy Kurstjens, Grand Charmeur (v. Apache) met Jonna Schelstraete-van den Ham, Gregwaard (v. Florencio) met Marlou de Ruyter en ex aequo Pharmahorse Gigolo K (v. Chippendale) met Femke de Laat en Genie (v. Zhivago) onder Ainhoa Prada Ortiz.

Extra finalisten

Twee combinaties, bestaand uit de KWPN-hengsten Glamourdale (v. Lord Leatherdale) met Benjamin Maljaars in het zadel en Grand Galaxy Win (v. Apache) onder Severo Jurado Lopez, reden een foutief proefnummer. Op basis van hun hoge scores is besloten hen toch toe te voegen aan de finale zaterdag.

Dat houdt in dat dertien paarden zaterdagmorgen blanco van start gaan in de finale, waarin de FEI Final Test voor vijfjarige paarden wordt verreden. De zes paarden die als beste uit de bus komen verdienen daarmee een ticket voor het WK voor jonge dressuurpaarden op 28 tot en met 31 juli in Ermelo.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron:Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Eén reactie op “Glamourdale en Grand Galaxy Win ondanks verkeerde proeven naar finale

  • Bram

    Mevrouw/mijnheer,

    Communiceren over ‘welke rijproef’ is een ding. Communiceren over uitslagen ook.
    Onduidelijk blijft wat de hoge scores van die twee hengsten zijn.
    Waarom geen vermelding van punten van bijvoorbeeld de combinatie Benjamin Maljaars en Glamourdale. Hij won deze rubriek met 88,200 punten. Ruim 4 punten verschil met de nummer twee. De galop werd gewaardeerd met een 9,6 en voor zijn draftour kreeg hij een 9,4.
    Dat zijn duidelijke cijfers voor de aanleg van dit paard. En daar gaat het toch om?
    Welke proef je ook rijdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.