Ga naar hoofdinhoud

Guardian S verslaat Glock’s Toto na pittige strijd

Guardian S., hier in 2016 met Kirsten Brouwer. Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Een paar duidelijke taktfouten in de draf linksom, inclusief wat storingen in het schouderbinnenwaarts, die deden Glock's Toto Jr uiteindelijk dan toch de das om. Na een pittige strijd moest de winnaar van de hengstencompetitie 2015-2016 en van de eerste aflevering van dit jaar zich vandaag in De Peelbergen gewonnen geven aan Guardian S.

Als eerste combinatie in de klasse M van de Isah Hengstencompetitie zetten Guardian S en Kirsten Brouwer gelijk al de toon. “We vonden het echt heel erg goed”, zei jurywoordvoerster Marriëtte Sanders mede namens collega Jan Wolfs. Het beeld was na het debuut in Ermelo dan ook enorm verbeterd, constanter en met meer harmonie.

Negens voor draf en harmonie

Bij het schakelen en bij overgangen kan Guardian nog wat flitsender worden, voor het overige was het een hele goede proef met negens voor draf en harmonie en een totaal van 87 punten. Een duidelijke verbetering ten opzichte van Ermelo, toen Guardian S nog 84 punten behaalde.

Pasje terug

Het in groten getale opgekomen publiek moest in De Peelbergen wachten tot de laatste combinatie om zeker te weten dat Guardian ook inderdaad de klasse M zou winnen. Glock’s Toto Jr. had zich nog niet eerder laten verschalken, maar vandaag moest de zoon van Totilas onder Marieke van der Putten dan toch een pasje terug doen.

Storingen linksom

Terecht lieten de juryleden de storingen in draf linksom doorwegen in het cijfer voor draf (8) en harmonie (8.5), waardoor Toto precies één punt minder kreeg dan Guardian S.

Expressieve Governor

De derde plaats was voor Governor, na een zeer expressieve proef, met veel impuls gereden door Adelinde Cornelissen. De harmonie kreeg een 8 omdat de tong regelmatig zichtbaar was.

Hoog niveau

De klasse M haalde een zeer hoog niveau, met onderling maar kleine verschillen, waardoor het spannend was voor jury en publiek hoe de klassering uit zou pakken. Op de vierde plaats (84) eindigde Glamourdale, gereden door Anna Blomgren. De kampioen van zijn hengstenkeuringsjaargang excelleerde als vanouds in galop (9.5), maar liet een steek vallen in stap (7.5), die royaler zou moeten schrijden. Wel liet de zoon van Lord Leatherdale weer veel kracht zien, wat soms ook in de aanleuning zichtbaar was.

Koning van de schwung

De koning van de schwung, ruimte en souplesse eindigde op plaats vijf (83). Ferguson kreeg onder Kirsten Brouwer nog een te laag cijfer voor zijn geweldige stap (8.5), maar zou wat meer lichaamshouding en een scherper achterbeengebruik kunnen tonen.

Ex aequo zesde

Voor de geweldig galopperende Galaxie waren er 82 punten. De weinig gelijkmatige en zwaaiende stap (7) is het minste punt, wel toonde de Jazz-zoon onder Diederik van Silfhout weer veel mogelijkheden voor de grote sport. Ex aequo op de zesde plaats kwam George Clooney (v. De Niro), na een harmonieuze en goed uitgevoerde proef onder Charlotte Fry.

Met 81 punten eindigde de mooie, goed dravende en dito galopperende Geniaal met Marieke van der Putten op de achtste plaats.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.