Ga naar hoofdinhoud

Habibi DVB en Incredible winnen KWPN Zuid-Holland Dressage Cup

Habibi DVB met Mara de Vries Foto: Jessica Pijlman / www.madebyjessy.com
Gisteren werd bij Manege Chardon de KWPN Zuid-Holland Dressage Cup verreden. Charmeur-zoon Incredible werd de winnaar bij de vierjarigen en krachtpatser Habibi DVB prolongeerde zijn titel van vorig, maar nu met Mara de Vries in het zadel. Dinja van Liere was jurylid en testruiter van deze Cup.

De vierjarige aangewezen hengst Incredible werd voorgesteld door zijn eigenaar en fokker Madelon Magermans-Eekhof. De hengst liep vorig jaar het najaarsonderzoek maar werd na twee weken verwezen naar het voorjaarsonderzoek van 2017. In de eerste ronde viel de goed ontwikkelde bruine al op met zijn bijzonder gedragen draf, zijn balans, lichaamsgebruik en bewerkbaarheid. Dinja was erg enthousiast nadat ze Incredible had getest: “Een heel stoer paard. Hij is fijn te rijden en kan goed stappen. Ook heeft hij een krachtige galop en valt in draf op door zijn gedragenheid en zelfhouding. Hij geeft een gaaf gevoel in draf.” Uit de moederlijn van deze Incredible komt ook de goedgekeurde hengst Ziësto, die in januari van dit jaar zijn Grand Prix debuut maakte onder Hans Peter Minderhoud.

Desperado-dochter

Op de tweede plaats koos Dinja voor de merrie Ilandra (v. Desperado) van Daniel Mosterdijk. “Een fijne merrie die mooi licht in de aanleuning is. In de galop voelt ze heel fijn aan met een actief achterbeen en schakelt ze ook goed. In draf geeft ze een heel vlugge reactie op mijn hulpen. Ze geeft me een fijn gevoel.”; aldus Van Liere. In de voorronde kreeg de zwarte merrie die gefokt is door J. Scholten uit Oldebroek negens voor draf, gedragenheid en souplesse en voor de algemene indruk.

De Ruyter twee keer op drie

De als derde geplaatste Inanda (v. Rock Forever) gereden door Marlou de Ruyter, ontving een negen voor haar galop en vier maal een 8,5 op haar cijferlijst. “Een hele gave merrie”, was de reactie van Dinja. “Ze heeft veel go en geeft een krachtig gevoel. De galop is heel fijn en in draf schakelt ze mooi op in de voorhand. In de stap mocht ze iets losgelatener zijn.”. Inanda’s halfzusje Junanda bemachtigde zaterdag al een ticket voor de finale van de VSN-trofee. Kortom een mooi fokkerssucces voor de Dalhoeve afgelopen weekend.

Ook bij de vijfjarigen bezette de stalamazone van de Dalhoeve de derde plaats. Haley B (v.Bon Bravour) heeft al mooie resultaten achter haar naam zien. Gisteren liet de merrie onder Marlou de Ruyter opnieuw haar talenten zien. “Het is een grootramig paard met veel lossigheid dat zich goed laat bewerken. Ze heeft veel souplesse in draf, maar ik plaats haar derde omdat ze achter het zadel iets meer verbinding mag hebben”, was de toelichting van Dinja. Deze Haley B werd gefokt door J. van Boven en heeft als halfbroers de te vroeg overleden Vontango B van Madeleine Witte-Vrees, Christon B (PSG met Mark van de Donk) en de goedgekeurde hengsten Don Tango B en Antango Du Feuillard.

Prolongatie

Bij de vijfjarigen was er een uitgesproken top drie, die in de voorronde dicht bij elkaar lag met de punten. Na het overrijden hield de bekende Habibi DVB (v. Don Schufro) de leiding en prolongeerde daarmee de KWPN ZH Dressage Cup. De langgelijnde vos werd gisteren voorgesteld door Mara de Vries. Dinja van Liere verwoordde haar gevoel als volgt: “Habibi heeft heel veel kracht en go, meer zelfs dan dat ik vanaf de kant had verwacht. Hij heeft een goede instelling en zijn galop is heel krachtig. Een paard met heel veel toekomst.” Habibi DVB werd op Dressuurstal van Baalen gefokt uit de merrie Davina DVB, die succesvol wordt uitgebracht door Lisanne Zoutendijk, en is nog steeds in bezit van zijn fokker.

Hummer

Hummer (v. Charmeur) van de familie Schalenkamp werd voorgesteld door Emma Laarkamp. De ruin viel op met zijn achterbeengebruik. “Een heel fijn paard met veel souplesse, die nog iets meer balans mocht hebben. Hij heeft veel bereidheid om te werken en reageert fijn aan de hulpen.”; vertelt Van Liere. Deze Charmeur-zoon werd gefokt door J. Duivenvoorde en zijn moeder Caresia is de halfzus van de goedgekeurde hengst Dream Boy, die momenteel door Hans Peter Minderhoud wordt klaargemaakt voor het hoogste niveau. Vorige maand startte het duo al succesvol Intermediaire II.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.