Ga naar hoofdinhoud

Nijvelt en Elysias op kop in halve finale zevenjarigen

Elysias met Karen Nijvelt. Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Op het NK Dressuur in Ermelo werd zojuist de halve finale van de KNHS-Pavo WK-selectie Jonge Dressuurpaarden voor zevenjarigen verreden. Karen Nijvelt en Elysias, die vorig jaar de winnaars waren in de Subli-competitie voor zesjarigen, wonnen deze halve finale met een mooie score van 79%. 

Kyra Klinkers en Equirelle W V. FLorett AS) volgden op de tweede plaats met een resultaat van 76.462% en Lynne Maas mocht zich vandaag als derde opstellen met Electra (v. Jazz) met een score van 74.090%. Afgelopen mei maakte de Maas met de Jazz-dochter haar debuut in de Lichte Tour en sloot dat met een resultaat van 66,58% winnend af.

Augustin Elias eindigde met Eddieni, die hij sinds vorige maand onder het zadel heeft op de vierde plaats. De man van Isabel Collins kreeg 72.964% voor zijn proef met de Johnson-zoon, die zich afgelopen mei met Theo Hanzon kwalificeerde voor deze halve finale. Vai Bruntink sloot met een klein verschil aan op de vijfde plaats met Ebony. De goedgekeurde KWPN-hengst liep naar een score van 72.498% en de zesde plaats was voor Maas en haar andere paard Eastpoint met een score van 72.121%. Wilma Wernsen en Estupendo kwamen ook nog boven de 72 procent uit. Het duo kreeg 72.049% en werd zevende.

Marc-Peter Spahn en Djorn Van De Demro Stables kregen 71.916% van de juryleden. Spahn was de enige deelnemer, die zich met een Fries had gekwalificeerd voor deze halve finale en eindigde op de achtste plaats. Esmee van Gijtenbeek werd negende met de door haar zelf opgeleide Enton (v. Wynton). Het duo kwam uit op 69.344%.

Acht van deze negen paarden mogen zaterdag terugkomen voor de finale. De enige, die niet in aanmerking komen voor de finale zijn Spahn en Djorn Van De Demro Stables. De finaleselectie is namelijk alleen bedoeld voor paarden die ingeschreven zijn bij Nederlandse stamboeken die zijn aangesloten bij het WBFSH. Dat geldt niet voor het Friesch Paarden-Stamboek waarbij Djorn van de Demrostables is ingeschreven. Deze combinatie mag dus niet van start in de finale zaterdag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.