Ga naar hoofdinhoud

Hans-Dieter Dreher kaapt overwinning in eigen huis

Hans-Dieter Dreher met EmbassyFoto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl
Het was een waar voorrecht om als toeschouwer deze negende wereldbekerkwalificatie te aanschouwen. Het werd in Leipzig vanmiddag een zware strijd, waarin het basisparcours over 1.55m zorgde dat er niet meer dan vijf van de vierendertig combinaties overbleven voor de barrage. Duitser Hans-Dieter Dreher kreeg na zijn overwinning samen met de spectaculair springende Embassy II een staande ovatie en een daverend applaus. Voor Nederland eindigde Wout-Jan van der Schans en Maikel van der Vleuten op respectievelijk de tiende en twaalfde plaats.

Uiterst veelzijdige springsport was er te zien in de afsluitende proef van het Partner Pferd event. In het basisparcours kwamen veel combinaties in de moeilijkheden op de driesprong en enkele ruiters besloten zelfs voortijdig het parcours te verlaten. Maar Hans-Dieter Dreher hield de eer van de Duitsers hoog en zegevierde na een tenenkrommend spannende barragerit met de goedgekeurde hengst Embassy II (v. Escudo I) in 36.07 seconden.

Dreher klopte de tijd van Geir Gulliksen (37.72). De Noor stuurde Toulon-telg Edesa S Banjan als tweede barragist knap rond en verwees met zijn rit de eerste starter in de barrage, Luca Moneta, naar de derde plaats.

In een van de beste rondes van zijn leven, had de Italiaan het nadeel als eerste de barrage te moeten rijden, maar met Connery (v. Cordobes II) bleef Moneta foutloos in een tijd van 38.40. Op de vierde en vijfde plaats kregen Felix Haßmann voor Duitsland en Douglas Lindelöw voor Zweden ieder acht strafpunten.

Voor Nederland kregen zowel Van der Schans als Van der Vleuten vier strafpunten in de eerste omloop. Met Oklund-nakomeling Capetown bezette Wout-Jan de tiende plaats. Met VDL Groep Verdi TN N.O.P. (v. Quidam de Revel) werd Maikel twaalfde.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Horses

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.