Ga naar hoofdinhoud

Hendrik Sosath als enige foutloos over 2,05m in Zuidbroek

Foto: Mariol Middel
In de klassieke rubriek over 1,40m, die vooraf ging aan de Six Bar op IICH Groningen moest Hendrik Sosath Gerco Schröder voor laten gaan, maar in de laatste rubriek van de avond ging de Duitse ruiter er alsnog met een overwinning vandoor. Sosath was de enige, die vier barrages foutloos bleef en foutloos over de hindernis van 2,05m kwam.

Sosath had Quel Chanel gezadeld voor deze laatste rubriek van de dag en voerde met de ruin van Quality een internationale top drie aan.

Winnaar 2017

De rest van deze top drie werd compleet gemaakt door de Belgische winnaar van de Zuidbroekse Six Bar van vorig jaar, Dries Dekkers met Hippos van de Rostal (v. D’Ukase) en Sosaths landgenoot Hilmar Meyer met King Clooney (v. Canturo). Beide combinaties kregen een balk in de vierde barrage en eindigden op de tweede plaats.

Nederlanders

Sander Geerink zorgde met Something Special met de vierde plek voor het beste Nederlandse resultaat. Zijn paard weigerde toen de laatste hindernis op 2,05m gebouwd stond. Renate Beuving maakte vervolgens met Fellow (v. Indoctro) de top 5 compleet. De amazone kreeg een springfout op een hoogte van 1,95m.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.