Ga naar hoofdinhoud

Hessel Hoekstra moet lang wachten op 1.40m Stal de Sjiem Prijs

Hessel Hoekstra en Qstar (archieffoto). Foto: FotoTrailer
Met maar liefst 120 deelnemers aan de 1.40m Stal de Sjiem Prijs op de openingsdag van het internationaal concours CSI Salland was het lange tijd spannend voor startnummer drie, Hessel Hoekstra met Qstar (Quasimodo Z x Damocles). Met de schimmelruin, waarmee hij afgelopen zomer zijn winnend debuut maakte op 1.40m niveau en regiokampioen van Gelderland en Flevoland op 1.35m niveau werd, reed hij in Mariënheem een Formule 1-rit die niemand kon evenaren.

De rubriek die om 18.30 uur begon was pas tegen 23.00 uur afgelopen, maar het resultaat mocht er zijn: een internationale zege voor de pas 16-jarige Hessel Hoekstra die afgelopen maanden ervaring op deed op de stal van Willem Greve.

Met zoveel deelnemers waren er twee prijzenschalen en zo werd ook Casten Sandmann uit Duitsland eerste. Hij was met Livinjo (v. Lycos) ruim een seconde langzamer dan Hoekstra.

Liza Tiebot wint 1.35m
CSI Salland begon donderdag met vijf internationale springrubrieken voor ruiters uit de hele wereld. Liza Tiebot won de 1.35m GUTS Communication Prijs met Winchester (v. Guidam), voor Robert Vos met Dempseys (v. Calvaro Z).

Na zijn tweede prijs bij de jonge springpaarden stelde Pim Mulder orde op zaken in de 1.30m Rabobank Salland Prijs op 1.30m niveau met Celina (Lupicor x Concorde). Beste bij de jonge paarden was de olympische springruiter Henrik Von Eckermann uit Zweden met de Nederlands gefokte hengst Ecuador W (v. Canturano).

De pas 14-jarige Gerrit Veenstra mag zich winnaar noemen van de allereerste internationale springrubriek op CSI Salland 2016. Hij won de 1.20m Brinkhuis van Hoogstraten Accountants Prijs met het schimmeltje After Pleasure Toltien (v. For Pleasure).

Programma vrijdag
Op vrijdag worden op Manege Bartels vijf internationale springrubrieken en de landelijke finale klasse L om de Roelofsen Horse Trucks Salland Cup verreden. Na de show van het Grand National Team om 19.30 uur wordt de dag afgesloten met een 1.45m rankingproef om de Nijhof-Wassink Groep Prijs. De toegang is gratis.

Bron: Horses.nl / De Paardenkrant – CSI Salland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.