Ga naar hoofdinhoud

HiLo-Drop van agenda gehaald voor stemming FEI-vergadering: eerst testen in 2018

Het voorstel voor de HiLo-drop waarbij de hoogste en laagste scores geschrapt worden is van de agenda gehaald voor stemming over het onderwerp tijdens de Algemene Vergadering van de FEI in Uruguay. Frank Kemperman, lid van het FEI Dressage Committee kondigde dit gisteren aan tijdens het vooroverleg. In 2018 zal het systeem eerst op alle niveaus worden getest en geanalyseerd voorafgaand aan een mogelijke invoering van het systeem.

Een onafhankelijk orgaan zal de testresultaten analyseren. “We hebben geluisterd naar zowel voor- als tegenstanders en van daaruit hebben we het voorstel terug getrokken”, aldus Kemperman. Alleen een handvol landen waaronder Nederland en Italië zijn voor invoering van het systeem. Het voorstel kon ook rekenen op steun van de internationale trainers en riders clubs en het FEI dressage Committee.

De grote groep tegenstanders was echter bang dat de middelmaat in jurering teveel zou gaan regeren. Deze groep wil meer aandacht voor training van juryleden en een strafpuntensysteem voor jury’s in gevallen van bijvoorbeeld ‘nationalistisch’ jureren.

Ideeën van Noorwegen en Italië onderdeel van test

In de test die in 2018 wordt uigevoerd worden wel ideeën ingebracht. Zo stelde Noorwegen voor om bij proeven beoordeeld door vijf of meer jury’s waarbij de hoogste de hoogste of laagste eindscore van een jury 5% of meer afwijkt van de totale eindscore, de score van het betreffende jurylid te corrigeren naar de score van het dichtstbij scorende jurylid. Vanuit Italië kwam  het advies om het nieuwe systeem zoals voorgesteld in te voeren. “Een jury is een team en hoort ook zo te functioneren. Zelfs in het uiterste geval dat er vier het ‘fout’ zien en de vijfde het goed ziet”.

Lees ook: 

FEI werkgroep dressuur: ‘Nationalistisch jureren is voorbij met nieuw systeem’

Alleen Nederland en Italië voor schrappen hoogste en laagste score

Werth over HiLo-Drop: ‘Als je niet kunt zwemmen, trek je toch ook geen ander badpak aan’

Bron: dressagenews.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.