Ga naar hoofdinhoud

Hoekstra en Thijssen in top drie Vilamoura

De Nederlandse combinaties lieten van zich horen in de driesterren rubriek over 1,45m in Vilamoura zojuist. Jelmer Hoekstra moest alleen de Italiaan Luca Maria Moneta voor zich dulden in deze rubriek op tijd en werd op zijn beurt gevolgd door Sanne Thijssen op de derde plek.

Moneta had de vijftienjarige Neptune Brecourt gezadeld voor deze rubriek en stuurde de zoon van Cumano bijna een seconde sneller rond dan Hoekstra met Quinoa des Riollets finishte. Hoekstra liet de twaalfjarige dochter van Calvaro Z in 59,12 seconden over de eindstreep galopperen en Moneta stopte de klok op 58,25 seconden. Eerder op de dag wist Hoekstra ook al met twee paarden in de top drie te eindigen in een Youngster rubriek.

Minimaal verschil

Thijssen kwam met de vijftienjarige Ulena in 59,44 seconden aan de finish en was daarmee een fractie sneller met de ervaren Baloubet du Rouet-merrie dan Darragh Kenny en Chanel. De Ierse ruiter passeerde de eindstreep met de achtjarige dochter van Challan in 59,45 seconden. Kenny werd op zijn beurt gevolgd door Gregory Wathelet met Mjt Nevados S. De Belgische ruiter maakte de top 5 compleet met de AES-goedgekeurde zoon van Calvados Z met een foutloze rit in 60,17 seconden.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.