Ga naar hoofdinhoud

Hoge punten voor Zweedse kampioen Total Hope

Total Hope (v. Totilas)
Op de Zweedse kampioenschappen voor jonge paarden liep Total Hope in de kwalificatieronde voor vijfjarigen naar de hoogste punten. De zoon van Totilas uit Isabell Werths Weihegold kreeg 93,60 voor zijn proef onder Pernilla André Hokfelt. Zaterdag is de finale van de Zweedse Breeders Cup in Flyinge.

De Totilas-zoon Total Hope werd door Christine Arns-Krogmann uit Weihegold gefokt middels embryotransplantatie. De Grand Prix-merrie van Isabell Werth heeft al twee goedgekeurde zonen, waarvan Total Hope van Paul Schockemöhle, de bekendste is. Deze hengst werd kampioen van de hengstenkeuring in Zweden en dekt op het door Schockemöhle geredde Flyinge. Ook Sir Weihbach (v. Sir Donnerhall) is goedgekeurd in Duitsland. Deze hengst loopt inmiddels Prix St. Georges en is in Belgisch bezit.

10 voor aanleg

De kwalificatieronde voor vijfjarige dressuurpaarden in Flyinge werd overtuigend door de hengst gewonnen. Hij kreeg van de jury voor de draf en de stap een 9,5, voor de galop een 9,0, voor submission 8,8 en voor aanleg zelfs een 10. Met een totaal van 93,6 verwees Total Hope de WK-gangers de Dancier-hengst Dragon Welt (nog negende op het WK in Ermelo) en de merrie Astoria (v. Sir Donnerhall II) naar de tweede plaats. Beide paarden scoorden 87,6.

Zoon van Zuidenwind wint zevenjarigen

De kwalificatie bij de zesjarigen werd gewonnen door Ebba von Essen met Macacho (v. Maserati). Bij de zevenjarigen won een zoon van Zuidenwind, Zidney.

Kijk hier naar een filmpje van Total Hope, twee jaar geleden.

Klik hier voor de uitslagen van de Breeders Cup.

Bron Horse2Rider

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.