Ga naar hoofdinhoud

Hölle, Exell en Den Elzen aan kop na dressuur Beekbergen

In een winderig Beekbergen werd vandaag het onderdeel dressuur afgesloten. Bij de tweespannen leidt de Hongaar Martin Hölle, bij de vierspannen gaat Australiër Boyd Excell aan kop, en het veld van de paramenners wordt aangevoerd door Francisca den Elzen.

Exell start in Beekbergen met het vierspan van de geblesseerde Amerikaanse Misdee Wrigley-Miller, waarmee hij enkele weken geleden ook de dressuur won in Riesenbeck: “Ik was erg tevreden over de paarden,” vertelt Exell. “Ze bewogen goed en ook het uitstrekken ging naar tevredenheid.”

Chester Weber werd door de juryleden met de tweede plaats beloond. De derde plaats werd opgeëist door Glenn Geerts, die een zeer nette proef reed. Het beste Nederlandse resultaat ging naar Mark Weusthof die met een score van 53,45 op de zevende plaats eindigde.

Tweespannen

Hölle verwees met zijn unaniem winnende proef de leider in het tussenklassement, Gerald Rössler, naar de tweede plaats. Lars Schwitte werd derde. De beste Nederlandse prestatie werd neergezet door Tom Engbers. De menner heeft zijn zinnen gezet op een startplaats in Lipica, waar eind september het Wereldkampioenschap wordt verreden.

Oud-wereldkampioen Harrie Verstappen reed zijn tweespan routiniers naar de 13e plaats, gevolgd door Raymond Letteboer en Geert Dijkhof, die ex-aequo op de 14e plaats eindigden.

De wedstrijd gaat zaterdag verder met de marathon.

 

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Hoefnet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.