Ga naar hoofdinhoud

Holzer koopt ongezien ‘reuzen’-topper bij Sjef Janssen

Update
Nureyev (ex. Giant, v. Johnson) - Foto: Excellent Dressage Sales
Ashley Holzer heeft van haar man een 'reuzen'-kerstcadeau gekregen. Hij kocht de 1,83m hoge Nureyev (ex. Giant v. Johnson) van Sjef Janssen, terwijl hij het paard alleen maar op een video had gezien. "Hij heeft nog nooit tegen me gezegd dat ik een paard moest kopen, ook al heb ik hem dat al heel vaak gevraagd, maar nu zei hij 'koop hem'. En dat hebben we gedaan." Op de Excellent Dressage Sales werd de Johnson-zoon in 2015 voor 20.000 euro verkocht. 

Joop van Uytert bracht Nureyev in 2015 in op de Excellent Dressage Sales. De gebroeders Derks uit Oploo fokten de Johnson-zoon uit de merrie Wiwanda (Kennedy x Farrington x Ferro) en daarmee is hij een volle broer van Imperio Platinum, die op de KWPN hengstenkeuring 2016 werd aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Dit voorjaar verscheen hij in Ermelo en werd hij doorverwezen naar het najaarsonderzoek, in overleg met de eigenaren werd hij dit najaar bij de aanlevering teruggetrokken.

‘Je maakt een grapje?’

Holzer kreeg van Janssen een video van Nureyev met daarbij de boodschap: ‘Dit is je ‘one and only’ kans om deze super vijfjarige te kopen’. De Nederlandse trainer en de Holzers zijn al jaren bevriend, maar toch kon hij het haast niet geloven toen Ashley belde met de mededeling dat ze de ruin wilde hebben. “Je maakt een grapje?”, vroeg Janssen, waarop Holzer antwoordde dat haar man het paard als kerstcadeau wilde geven.

Ongelooflijk

De eerste week van januari kwam Nureyev aan bij zijn nieuwe eigenaresse en de viervoudig Olympiade-amazone is helemaal verkocht van haar nieuwe aanwinst. Volgens Holzer is de donkerbruine ruin een ‘ongelooflijke beweger’.


Bron: Dressage-news/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.