Ga naar hoofdinhoud

Hoogste dagscore IBOP Assen voor Falonie RWL

Comme il faut met Marcus Ehning. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Drie van de tien aangeboden merries in Assen slaagden vandaag met 80 punten of meer voor hun IBOP. De hoogste punten van de dag waren voor de Comme il Faut-dochter Falonie RWL, zij kreeg er 81. Eerder dit jaar kwam Falonie RWL ook al in het nieuws, als moeder van de SBS-goedgekeurde Je Maintiendrai

Volgens de jury, die bestond uit Marcel Beukers en Henk Dirksen is Falonie RWL een merrie met van nature veel balans, die snelle reflexen liet zien en voorzichtig was. Deze springmerrie is een dochter Tafalonie ster van Lux en werd gefokt door R. Vroom uit Ruinen.

Moeder SBS-kampioen

Uit Falonie RWL fokte Vroom de officieuze kampioen van de SBS-keuring in maart. Deze Je Maintiendrai (v. I’m Special de Muze) werd als enige driejarige springhengst beoordeeld met twee keer drie sterren

Internationale springpaarden

Falonie, die nu geregistreerd staat bij Hein Peeters uit Diever en Bennie Wezenberg uit IJsselmuiden, komt uit de moederlijn van onder andere de KWPN-hengst Placido (v.Animo) en Cat’s Charly (v.Furore) die onder Kevin Olsmeijer internationaal Grand Prix sprong.

Tweede plaats

De Mr.Blue-dochter Iris (uit Amber Z elite IBOP-spr v.Air Jordan, f/g B. Vink uit IJsselstein, mede-ger. E. Schep uit Tull en ’t Waal) eindigde met 80.5 punten op de tweede plaats. Ze viel bij de juryleden vooral op vanwege haar vermogen en kreeg dan ook een 8,5 voor vermogen en instelling. Air Nike Z, een volle broer van de moeder van Iris, staat als internationaal springpaard te boek en ook Dutch Blue (v.Chacco Blue) van Mischa Everse, die internationaal wordt uitgebracht, heeft zijn roots in deze moederlijn.

Dressuurmerrie

Bijou was met 80 punten de beste dressuurmerrie in Assen vandaag.  Deze dochter van Rohdiamant uit Revanche ster van Krack C werd gefokt door H. Rongen uit Elst en staat geregistreerd bij J. Kleene uit Ruinen. “Een heel ongecompliceerde merrie die zich goed laat rijden. Ze stapt goed zuiver, actief en door het lichaam. Ze heeft een goede manier van draven, met techniek en balans.”

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.