Ga naar hoofdinhoud

Hosmar wint Paradressuur kür Amsterdam

Frank Hosmar met Alphaville. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Jumping Amsterdam begon de dag vandaag met de kür voor de paradressuurruiters. De zege in deze proef was voor Frank Hosmar met Alphaville N.O.P.. De drievoudig bronzen medaillewinnaar kreeg 78.833% voor zijn kür met zijn Sandreo-zoon en dat was genoeg om Sanne Voets naar de tweede plaats te verwijzen.

Voets beet vanmorgen het spits af met Vedet PB en kreeg 77.500% voor haar kür met de vijftienjarige Florestan I-zoon. Opvallend in de score van Voets en Vedet was het verschil in punten tussen de juryleden. Het duo kreeg ruim 81% van de jury bij H, maar kwam niet verder dan ruim 74% van het jurylid bij M. Voor Hosmar en zijn twaalfjarige ruin was het juist de uitslag van de jury bij M, die het verschil maakte in de eindstand, de andere beide juryleden plaatsten Voets net boven Hosmar.

Top vijf

Waar de strijd om de zege vooral tussen Voets en Hosmar ging was het Glasten Krapels, die  zich met Wisconti (v. Wolkenstein II) met een score van 74.083% als derde mocht opstellen voor de prijsuitreiking. Rixt van der Horst volgde met Uniek N.O.P. (v. Gribaldi) met meer dan een procent verschil op de vierde plaats en werd op haar beurt gevolgd door Annemarie Roling–Nobel met Doo Schufro. Van der Horst kreeg 72.833% met de zwarte zoon van Gribaldi en Roling kwam met de Doolittle-zoon.

 

Klik hier voor de livestream van Clipmyhorse

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.