Houtzager niet te kloppen in GP Drachten

Marc Houtzager met Sterrehof's Calimero. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Met bijna een seconde verschil met de nummer twee schreef Marc Houtzager zojuist in Drachten de zege in de Grand Prix op zijn naam.In het zadel van Sterrehof´s Calimero kwam Houtzager in 34,93 seconden aan de finish van de barrage, terwijl Felix Haßmann in 35,85 seconden de eindstreep passeerde met Cayenne Wz. Leopold van Asten mocht zich ook melden voor de barrage, maar kreeg vier strafpunten en eindigde net buiten de top 5.

“Ik was de laatste twee weken nog niet zo succesvol hier in Drachten, maar vandaag liep het wel heel goed. Ik had het voordeel dat ik als laatste in de barrage startte. Ik had Felix Hassmann zien rijden en heb risico’s genomen in mijn barrage. Ik ben heel blij met deze overwinning”, liet Houtzager het publiek weten.

De derde plaats in deze driesterren Grand Prix was voor Adrian Schmid met Alcazar Sitte (v. Rexar Du Houssoit). Het Zwitserse duo werd afgelopen donderdag vierde in de Medium Tour en pakte vandaag de derde podiumplaats met een foutloze barragerit in 36,49 seconden.

Foutloze top vijf

Julia Kayser was met Sterrehof´s Cayetano Z met een ronde in 36,71 seconden iets te langzaam voor de top drie en mocht zich als vierde opstellen voor de prijsuitreiking. De Oostenrijkse amazone werd gevolgd door Harm Lahde met Oak Grove´s Heartfelt. De Duitse ruiter stuurde de Heartbreaker-dochter in 36,93 seconden rond en sloot de top 5.

Vorig jaar eindigde Houtzager met Sterrehof’s Calimero op de derde plaats in de Grote Prijs van Drachten en voegde daar in 2016 hele goede klasseringen aan toe. De overwinning in Drachten is wellicht een mooie opmaat voor meer successen dit jaar. “Voor onze stal was het vandaag een geweldige dag. Sterrehof’s Calimero sprong perfect vandaag, zoals hij eigenlijk altijd springt. Mijn vrouw Julia reed vandaag perfect met Sterrehof’s Cayetano Z. Daar doe je het voor.”

 

Na de basisomloop stond Leopold van Asten nog bovenaan met VDL Groep Miss Untouchable (v. Chacco Blue), maar in de barrage kreeg het duo vier strafpunten. Uiteindelijk eindigde Van Asten daarmee op de zesde plaats.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.