Ga naar hoofdinhoud

Houtzager: ‘Sterrehof’s Calimero sprong in de laatste ronde fenomenaal’

Ereronde Marc Houtzager NK 2017 Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
“Sterrehof’s Calimero sprong in de laatste ronde fenomenaal. Ik had geluk dat ik een springfout mocht hebben. Ik heb mijn eigen ronde gereden. Ik ben heel blij met dit resultaat", vertelt de kersverse Nederlands kampioen Marc Houtzager. Hij denkt dat hij een goed visitekaartje heeft afgegeven voor het EK in Gothenburg en ziet in Calimero een echt kampioenschapspaard.

Marc Houtzager begon het NK donderdag op de tweede plaats. Na de tweede wedstrijd op vrijdag ging hij met Sterrehof’s Calimero (v. Quidam de Revel) aan de leiding en die gaf de routinier uit Rouveen niet meer uit handen. Daar waar zijn naaste concurrenten op de laatste dag van het NK toe moesten geven, bleef Houtzager aan de leiding. Lees hier het liveverslag van de ontknoping van het NK senioren.

Het moet wel gebeuren

“Ik had hier op het NK in Sterrehof’s Calimero en Sterrehof’s Baccarat (v. Padinus) twee goede paarden bij me. Maar het moet wel gebeuren. Ik ben super tevreden. In de eerste ronde vandaag was er misschien niet zoveel schifting in het klassement, maar in de tweede was een serieuze ronde waarin van alles gebeurde.” Met Baccarat eindige Houtzager als vierde in het kampioenschap, maar omdat ruiters reglementair maar met een paard in de eindstand voorkomen staat alleen zijn gouden medaille in de uitslag.

Opmaat naar EK in Gothenburg

Houtzager reed het NK met in zijn achterhoofd het komende Europees Kampioenschap in Gothenburg. “Ik heb denk ik wel mijn visitekaartje afgegeven. Ook al had ik deze titel niet gehaald dan ben ik er van overtuigd dat Sterrehof’s Calimero echt een kampioenschapspaard is. Hij is de hele winter al in vorm. We waren al derde in Grote Prijs van Indoor Brabant. Het is een heel goed paard dat heeft hij hier op het NK weer bewezen. Je moet wel goed rijden natuurlijk en gelukkig lukte me dat hier ook een keer”, lacht Houtzager.

Hendrix ontzettend blij met zilver

Michel Hendrix won zijn eerste medaille op een seniorenkampioenschap. “Ik ben ontzettend blij met mijn tweede plaats. Als was dat na de laatste ronde toen ik de ring verliet wel wat dubbel.” Hendrix maakte een kostbare fout op de laatste hindernis, maar die bracht een medaille niet in gevaar. “Mijn paard Baileys (v. Indoctro) heeft alle drie de dagen fantastisch gesprongen. Hij voelde vooraf al heel goed aan. Ik was bang dat ik nog wat weinig wedstrijdritme had, maar het heeft heel goed uitgepakt.”

Bronzen Nooren dé revelatie van het NK

Lisa Nooren, op zaterdag de nummer 2 in het kampioenschap van de Young Riders, won de finalewedstrijd van het seniorenkampioenschap door als enige foutloos te blijven over de twee manches met haar hengst VDL Groep Sabech D’ha (v. Qredo de Paulstra). Ze klom van de vijftiende plaats naar het brons. Een topprestatie van de Rabo Talent van het Jaar 2015. “Ik ben heel erg blij. Ik heb de eerste dag het kampioenschap niet sterk genoeg gereden. Daarmee stond ik vrij ver achter in het klassement. Daarna heb ik twee dagen mijn eigen rondes gereden. Ik had helemaal geen stress. Ik heb mijn eigen ding gedaan. Mijn paard sprong heerlijk. Dat heeft heel goed uitgepakt en dat had ik helemaal niet verwacht dat ik nu brons zou halen.”

Ehrens tevreden

Bondscoach Rob Ehrens kijkt met veel plezier terug op het NK in Mierlo. “De kwaliteit was hoog, de ruiters waren in goeden doen. De sport vond ik geweldig. Heel veel positiviteit gezien. Ik kan hier heel veel informatie uithalen voor de komende maanden voor de invulling van de eerste divisie landenwedstrijd en ook al richting het EK. En een pluim aan de organisatie en de parcoursbouwer Henk Linders.”

Klik hier voor het liveverslag van de ontknoping van het senioren NK

Klik hier voor een fotoserie van Arnd Bronkhorst

Klik hier voor de overzichtspagina van het NK in Mierlo

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.