Ga naar hoofdinhoud

Hoy wint Blenheim, maar verliest misschien haar paard

Bettina Hoy met Seigneur MedicottFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Bettina Hoy heeft de lange 3* van Blenheim op haar naam geschreven. Het was nog nooit Duitser gelukt om de traditionele eventingwedstrijd bij Blenheim Palace te winnen. De in Engeland woonachtige Hoy stond met haar toppaard Seigneur Medicott de eerste plek na de dressuur niet meer af. Andrew Nicholson werd tweede en Lydia Hannon werd derde.

Bettina Hoy was overgelukkig met de winst in de lange 3*:  “Het is ongelooflijk! Het is al zo lang gelden dat ik zo’n grote wedstrijd kon winnen. En dan hier, in Blenheim, dat is heel bijzonder.” Maar naast de vreugde over de overwinning, was Hoy ook somber over de toekomst van haar Seigneur Medicott. De Westfaalse zoon van de volbloed Seigneur d’Alleray xx staat namelijk te koop. Bettina Hoy hoopt sponsoren te vinden zodat ze het paard voor kampioenschappen kan behouden, misschien tot de Spelen van Tokio.

In de dressuur scoorde Bettina Hoy 32.9 en met alleen enkele tijdfouten kwam ze met een totaal van 41.3 aan de kop van het klassement. De Nieuw-Zeelander Andrew Nicholson eindigde met Teseo op ruim 11 punten achterstand.

De Britse Lydia Hannon veroverde de derde plaats op My Royal Touch (v. Touchdown), haar beste CCI3*-resultaat. Nicola Wilson klom van de zesde naar de vierde plek met Bulana. Hannah Sue Burnett uit Amerika kreeg twee balken in het springen en zakte met Harbour Pilot naar de vijfde plaats.

Event Rider Master

Eerder op de dag werd de Event Rider Master series beslist in het voordeel van de Fransman Thomas Carlile met de Franse hengst Upsilon (v. Canturo). Oliver Townend werd tweede na de twee ERM-overwinningen in Gatcombe en Blair. Hij had Cillnabradden Evo onder het zadel die hij Andrew Nicholson heeft overgenomen toen hij zijn rug brak. Door deze klassering werd Townend de eerste winnaar van de Event Rider Master series.

Jonelle Price werd derde met KWPN’er Cloud Dancer (v. San Remo).

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/St.Georg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.