Ga naar hoofdinhoud

I-Catcher doet naam eer aan in Subli selectie Almelo

Update
Op de finaledag van de Almelose Ruiterdagen werd tevens een selectie van de Subli Competitie verreden. De vierjarige Johnson nakomeling I-Catcher deed zijn naam eer aan en wist de jury het meest te bekoren. Bij de vijfjarigen was Tarpania’s Hollywood onder Marije van Kersbergen de beste.

Met 75,6% pakten I-Catcher en Astrid Reinders de overwinning. De vierjarige Johnson-zoon beschikte over een fijne draf met een actief achterbeengebruik. De tweede plaats ging naar Renee Zomers met Royal Dallas (v. Royal Doruto) met een score van 73,60%.

Halfzus Oldenburger-hengst Kansas C

Astrid Reinders nam ook de derde prijs mee naar huis. Met de stermerrie Ivy (v. Davino V.O.D.), die een halfzus is van de goedgekeurde hengst Kansas C, behaalde ze een score van 72,40%.

Desperado-kinderen

Margreet Prosman kreeg tijdens haar proef spanning van de naastgelegen prijsuitreiking, maar werd met Icecream (v. Desperado) toch nog vierde met 70,6%. Met haar andere troef, de Desperado-nakomeling HCH’s In the Mood, scoorde ze eveneens 70,6% en werd hiermee vijfde.

Vijfjarigen

Juryleden Marlon van Wissen en Patricia Wolters-van den Berg plaatsten Marije van Kersbergen met Tarpania’s Hollywood (v. Furst Romancier) op plaats 1 bij de vijfjarigen met 73,60%. Ze was hiermee de overtuigende winnaar van de rubriek. Maar ook Rom Vermunt reed een aansprekende proef met Haciëndo (v. Bretton Woods) en scoorde 70%. Hij bleef hiermee Robin Beekink met Hocus Spocus nipt voor. De Westenwind-zoon scoorde 69,4%.

Talentvolle paarden last van spanning

Jurylid Patricia Wolters vertelt aan Horses: “De top stelden de paarden super voor; mooi van achter naar de hand toe gereden echt zoals je graag ziet hoe een 4- en 5-jarige gereden wordt. Helaas hadden ook een paar talentvolle paarden teveel spanning door de entourage en de prijsuitreikingen in de naast gelegen springring.”

De organisatie in Almelo heeft dan ook aangekondigd volgend jaar de Subli-cup in een andere ring te laten verrijden zodat de jonge paarden daar minder last van hebben.

Bron Persbericht/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.