Ga naar hoofdinhoud

Ierland Europees Kampioen Eventing Young Riders

Foto Lonneke Ruesink
In het Portugese Vale Sabroso heeft het Ierse Young Riders team het eventing goud behaald. Hun winst hebben ze te danken aan bondscoach Hans Melzer van de Duitse ploeg. Charlotte Sophia Hachmeister won individeeel goud, maar was niet in het Duitse team opgenomen!

Ierland reed naar een totaal van 162,0 punten. Na de dressuur stonden ze nog niet op een podiumplaats, maar de jongelui reden allen een goede cross en stonden voor aanvang van het afsluitende springen al op goud. Er kwam slechts een balk bij en zo bleef het goud voor de Ieren. Duitsland snelde naar het zilver met 168,20 strafpunten. De ruiters uit Groot-Brittannië behaalden de bronzen medaille op enige afstand met een score van 187,60.

Individuele deelneemster Charlotte Sophia Hachmeister uit Duitsland reed met Kassio 10 (v. Sky Dancer) een sterke wedstrijd. Al in de dressuur legde ze met een tweede plaats de basis voor haar overwinning en gaf dat in de cross niet meer weg. Met twee balken bij het springen maakt de amazone het nog erg spannend en eindigde met 46,50 strafpunten.
De zilveren medaille was voor Holly Woodhead uit Groot-Brittannië met DHI Lupison (v. Lupicor) die na een matige start in de dressuur (48,70) geen fouten in de cross en het springen meer bijboekte.  De Ierse Elizabeth Hayden pakte brons met haar negenjarige ruin Miracle met een totaal van 51,00.

Klik hier voor het team-klassement.
Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.