Ga naar hoofdinhoud

Ierland wint Nations Cup, Nederland vierde in Drammen

In Drammen was het bijna onmogelijk om het parcours foutloos afleggen in de Nations Cup-wedstrijd. Met twintig strafpunten over zes parcoursen ging de overwinning naar Ierland. Met één strafpunt meer volgde België op de tweede plek. Het Franse team onder leiding van Pomel Thierry werd derde. Nederland won met 29 strafpunten de vierde prijs.

Het Nederlandse team in het Noorse Drammen bestond uit Kevin Beerse, Wesley Mulder, Jens van Grunsven en Jur Vrieling. In de eerste omloop legde Beerse met Camelot (v. Harley VDL) het parcours zonder fouten af. Vrieling kreeg één springfout en Mulder twee. In de tweede omloop hadden Vrieling en Beerse de rollen om gedraaid. Nu was Vrieling foutloos met VDL Glasgow vh Merelsnest (v. Nabab de Reve), Beerse kreeg één springfout plus een strafpunt voor tijdsoverschrijding. Mulder kreeg in de tweede rond drie springfouten te voortduren met Twister de La Pomme (v. Darco). Het resultaat van Jens van Grunsven met Cika (v. Can Cun La Silla) werd twee keer weg gestreept.

Ierland op kop

Het Ierse team onder leiding van Michael Blake kreeg in beide omlopen tien strafpunten. Mark Mcauly en Cameron Hanley noteerde allebei in één omloop één strafpunt en in de andere omloop vijf strafpunten. Zij zadelden Utchan de Belheme (v. Calvaro Z) en Quirex (v. Quirado) voor deze Nations Cup. Captain Geoff Curran maakte met Ringwood Glen (v. Arkansas VDL) in beide omlopen één springfout. Het wegstreep resultaat was twee keer voor Alexander Butler met Hallowberry Cruz (v. Cruising).

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.