Ga naar hoofdinhoud

Ierse springteam wint nationale titel ‘Team van het Jaar’

De Ier Cian O'Connor met Good Luck. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
In Ierland heeft het nationale springteam gisteravond de titel 'Team van het Jaar' gewonnen. De springruiters en hun coach Rodrigo Pessoa waren met hun team een van de zeven teams, die genomineerd waren. De publieksstemmen in een live televisie uitzending van RTE TV gaven de doorslag.

Het Ierse team, dat afgelopen augustus, voor het eerst sinds zestien jaar, goud won op het EK in Gothenburg nam het op tegen onder andere winnende duo-roeiers en twee voetbal teams, maar werden door het publiek met meerderheid van stemmen verkozen tot hét team van 2017.

Reactie

O’Connor liet in een eerste reactie weten totaal niet verwacht te hebben dat het Ierse team zou gaan winnen: “Het is een grote verrassing en ik ben trots dat ik deze prijs namens het team in ontvangst mag nemen. Het is ongelooflijk, veel ruiters zijn ergens anders gestationeerd en als je dan in Ierland komt en er is zoveel support. Iedereen stopt er zo veel energie in, ook achter de schermen. We zijn er natuurlijk heel erg blij mee.”

Opsteker

De titel is een mooie opsteker ook voor de komende tijd. “Volgend jaar hebben we een belangrijk jaar voor de boeg, eerst natuurlijk de WEG, waar dan ook de kwalificatie voor Tokyo te behalen is.”

Bron: WoSJ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.